xtrem.ro  »  Pe Apa  »  Stiri apa  »  Atacat si ucis de un rechin urias!

Atacat si ucis de un rechin urias!

5/526
calendar_month 18 Iul 2012, 09:18
Drama pe plajele din zona Wedge Island din vestul Australiei, unde un surfer a fost ucis cu bestialitate de un rechin alb!

Autoritatile au anuntat inchiderea plajelor dupa ce un incident soldat cu moartea unui surfer a facut inconjurul zonei Wedge Island, cunoscuta pentru densitatea

Benjamin Charles Linden, in varsta de 24 de ani, se afla in acea dimineata impreuna cu un prieten la surf, cand a fost atacat brusc de rechin alb.

Putinii martori aflati la fata locului, pe plaja, au trait la randul lor clipe de cosmar vazand intreaga scena: a￯￯Era sange peste tot si un rechin foarte mare inota in cerc in jurul corpului inerta￯￯, marturiseste Matt Holmes, care era cu jet ski-ul in apropiere.

Acesta a incercat totusi sa ajunga la cadavru, sperand ca zgomotul produs de ski-jet va indeparta rechinul, insa fara succes, caci acesta l-a atacat si pe el, obligandu-l sa se indeparteze.

Corpul lui Benjamin oferea o imagine de groaza, fiind practic retezat in doua. Atrocitatea cu care si-a atacat si sfasiat prada au determinat martorii sa porecleasca rechinul urias Brutus.

Dupa incident autoritatile impreuna cu departamentul pescaresc din Australia a pus capcane in apropiere sperand ca rechinul se va intoarce si va fi capturat, insa fara succes. De asemenea corpul victimei n-a mai putut fi recuperat pentru funerarii.

Acest atac sangeros continua lista ingrijoratoare a incidentelor mortale provocate de rechini in ultmul an in zona Wedge Island, fiind al 5-lea de acest gen.

Comunitatea surferilor din zona deplang moartea colegului lor, insa, in acelasi timp recunosc ca nu pot renunta la pasiunea lor, care deseori creeaza dependenta.

Cu toate acestea rechinii nu sunt considerati un dusman al oamenilor, atacurile acestora reprezentand un procent foarte mic din incidentele soldate cu victime din randul oamenilor, comparate cu masacrele asupra rechinilor, estimate la 50 milioane de exemplare ucise in fiecare an.


 
 
 
 
Sondaj
Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?