Greva Lufthansa da peste cap traficul aerian de pe trei aeroporturi
5/547
calendar_month 04 Sep 2012, 13:30

Se anunta o noua zi de haos in traficul aerian european.

Asta pentru ca personalul de bord de la Lufthansa, una dintre cele mai mari companii aeriene, a reluat greva generala in aceasta dimineata la ora 6.

Sindicatul a anuntat ca miscarea de protest dureaza pana la ora 14, si are loc pe aeroportul Berlin Tegel, unul dintre cele doua aeroporturi din capitala Germaniei.

Saptamana trecuta greva a fost organizata la aeroportul din Frankfurt, al treilea ca importanta din Europa. Atunci efectele grevei s-au simtit imediat si in Romania.

Pe aeroportul Otopeni au fost anulate doua curse, Frankfurt - Bucuresti si Bucuresti - Frankfurt, iar pasagerii cu bilete pentru cursele Lufthansa au fost indrumati catre alte companii aeriene.

Disputa dintre conducerea si angajatii de la Lufthansa dureaza de 13 luni. Sindicalistii cer marirea cu 5% a salariilor, blocate de trei ani, si garantii ca serviciile nu vor fi incredintate altor companii.

Conducerea Lufthansa sustine ca revendicarile salariatilor nu pot fi onorate din cauza scumpirii carburantilor si concurentei facute de companiile low-cost.

Sursa: Pilot Magazin
Sursa foto: news.yahoo.comSondaj

Este sigura masina de raliu in eventualitatea unui accident?