xtrem.ro  »  In Aer  »  Stiri aer  »  Greva Lufthansa da peste cap traficul aerian de pe trei aeroporturi

Greva Lufthansa da peste cap traficul aerian de pe trei aeroporturi

6/640
calendar_month 04 Sep 2012, 13:30
Se anunta o noua zi de haos in traficul aerian european.

Asta pentru cA￯ personalul de bord de la Lufthansa, una dintre cele mai mari companii aeriene, a reluat greva generalA￯ A￯n aceastA￯ dimineaA￯A￯ la ora 6.

Sindicatul a anunA￯at cA￯ miA￯carea de protest dureazA￯ pA￯nA￯ la ora 14, A￯i are loc pe aeroportul Berlin a￯￯ Tegel, unul dintre cele douA￯ aeroporturi din capitala Germaniei.

SA￯ptA￯mA￯na trecutA￯ greva a fost organizatA￯ la aeroportul din Frankfurt, al treilea ca importanA￯A￯ din Europa. Atunci efectele grevei s-au simA￯it imediat A￯i A￯n RomA￯nia.

Pe aeroportul Otopeni au fost anulate douA￯ curse, Frankfurt a￯￯ BucureA￯ti A￯i BucureA￯ti a￯￯ Frankfurt, iar pasagerii cu bilete pentru cursele Lufthansa au fost A￯ndrumaA￯i cA￯tre alte companii aeriene.

Disputa dintre conducerea A￯i angajaA￯ii de la Lufthansa dureazA￯ de 13 luni. SindicaliA￯tii cer mA￯rirea cu 5% a salariilor, blocate de trei ani, A￯i garanA￯ii cA￯ serviciile nu vor fi A￯ncredinA￯ate altor companii.

Conducerea Lufthansa susA￯ine cA￯ revendicA￯rile salariaA￯ilor nu pot fi onorate din cauza scumpirii carburanA￯ilor A￯i concurenA￯ei fA￯cute de companiile low-cost.

Sursa: Pilot Magazin
Sursa foto: news.yahoo.com


 
 
 
 
Sondaj
Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?