Dr. Laura Girbea: "Aparatele miofunctionale sunt o solutie neinvaziva pentru corectarea afectiunilor ortodontice la copii"
7/721
calendar_month 22 Nov 2021, 00:00
Trebuie sa stiti ca ortodontia miofunctionala reprezinta o tehnica ce are ca si scop principal indreptarea si in acelasi timp corectarea pozitiei muschilor faciali, a limbii, dar si a dintilor copiilor.

Aceasta terapie sigur ii va bucura pe copii, deoarece se realizeaza fara sa aiba loc vreo interventie chirurgicala, avand in acelasi timp un disconfort minim pentru pacienti.

Adesea cauzele dintilor strambi nu sunt numai mostenite genetic, asa cum s-a crezut vreme indelungata. 

O dantura stramba la copii poate sa aiba si cauze de ordin functional, care este influentata de anumite obiceiuri vicioase dezvoltate de cel mic in perioada de crestere.

O metoda simpla si in acelasi timp neinvaziva si nedureroasa pentru a corecta dintii copiilor este utilizarea unui aparat miofunctional

Acest timp de aparat poate sa fie gasit si la cabinetul de ortodontie The Smile Space din Bucuresti si reprezinta o gutiera moale, din silicon, fiind o parte integranta din ceea ce se numeste tratament ortodontic interceptiv.

Daca va ganditi sa ii corectati dantura copilului dumneavoastra de la o varsta frageda, specialistii de la clinica de ortodontie The Smile Space sunt pregatiti sa va ofere cela mai calitative si avantajoase soltuii. 

Cabinetul de ortodontie The Smile Space din Bucuresti a fost infiintat de doamna Dr. Laura Gîrbea care este inconjurata de o intreaga echipa de specialisti. 

Dr. Laura Gîrbea a absolvit Facultatea de Medicina Dentara UMF Carol Davila din Bucuresti, cu specializare in Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala. 

Fondul teoretic este prioritar pentru doamna doctor, astfel ulterior finalizarii studiilor universitare a urmat numeroase cursuri de perfectionare in diverse tehnici de tratament ortodontic pentru a le oferi pacientilor tratamente individualizate de calitate superioara.

Cand vine vorba despre aparatul miofunctional (Myobrace), trebuie sa stiti ca acesta nu creeaza disconfort celui care-l poarta. Acesta poate sa fie purtat de catre copii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, atat pe timpul noptii, cat si pe timpul zilei.

Grosimea siliconului se ajusteaza gradual pe timpul intregului tratament pentru a permite alinierea corecta a musculaturii fetei si alinierea dintilor.

Trebuie sa stiti ca daca este necesara montarea unui aparat Myobrace, acesta o sa trebuiasca sa fie tinut pe dinti intre 6 luni si 1 an, exista anumite cazuri mai grave unde tratamentul se poate prelungi si pana la 2 ani. 

Pe langa ca reuseste sa corecteze pozitia incorecta a danturii copiilor, aparatul poate sa previna si aparitia altor probleme ortodontice si in acelasi timp ajuta la eliminarea anumitor obiceiuri nedorite.

De ce sustinem acest lucru? Conform specialistilor, stratul de silicon si designul special, reusesc sa impiedice cu usurinta respiratia pe gura si suptul degetului.

Medicii de la cabinetul de ortodontie The Smile Space le recomanda adesea parintilor sa apeleze la aparatul miofunctional pentru copii lor de la cele mai fragede varste. Daca este aplicat din stadiu incipient, tratamentul este mult mai scurt, iar dupa inceperea lui incurajarea copilului in folosirea aparatului intr-o maniera corecta poate sa influenteze durata si rezultatul tratamentului.Dupa cum ii spune si denumirea, aparatul miofunctional actioneaza pe muschi si pe functie. Daca este purtat intr-o maniera corecta se poate regla tonusul muscular al muschilor insuficienti dezvoltati si in acelasi timp se stimuleaza exercitarea unor functii corecte de deglutitie si respiratie.

Specialistii recomanda o purtarea zilnica de cel putin doua ore in stare de veghe, dar si o purtare de cateva ore in timpul somnului noaptea. Purtarea in timpul zilei poate sa inceapa cu o perioada de 5-15 minute la debutul tratamentului in perioada in care cel mic se acomodeaza cu aparatul miofunctional, urmand ca in perioada urmatoare durata de purtarea atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii sa creasca.

Tratamentul este eficient daca purtarea aparatului se face intr-o maniera corecta, atat ziua cat si noaptea, intr-o durata de timp recomandata.

Medicul ortodont o sa trebuiasca sa verifice pozitionarea si purtarea corecta a aparatului la o anumita perioada de timp, deci este recomandat sa ii faceti cateva vizite medicului pe perioada tratamentului.

Daca sunteti decisi sa ii corectati anumite probleme copilului dumneavoastra, sa stiti ca doamna Dr. Laura Gîrbea si intreaga ei echipa de specialisti in domeniul ortodontic, va asteapta sa le treceti pragul cabinetului de ortodontie The Smile Space. Ii gasiti cu usurinta in Bucuresti, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, intre statia de metrou Tineretului si Piata Unirii.

Rezolvati din timp problemele ortodontice cu care se confrunta copilul dumneavoastra. Mai tarziu s-ar putea sa fie mai dureros pentru el si mult mai costisitor pentru dumneavoastra.

Sondaj

Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?