Ghid de supravietuire montana
calendar_month 12 Feb 2021, 00:00
Cunoscutul Bear Grylls ne sfătuiește: „Rămâi cald, găsește adăpost, aprinde un foc, rămâi hidratat și ai o minte curată. „Acestea sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când ai de-a face cu situații atât de dificile.”
În acest articol vă vom spune câteva sfaturi pentru a vă ajuta să supraviețuiți în munți.
Nu lăsați panica să preia.
Poate cel mai mare dușman cu care o persoană pierdută trebuie să se confrunte pe munte. O ușoară dificultate se poate umfla sub influența panicii și poate duce la mișcări greșite. Dacă începeți o plimbare fără rost în ceață, vă veți face și mai dezorientat și mai greu de găsit. Oricine a fost echipat să facă față unor astfel de situații este cu siguranță mai probabil să treacă printr-o astfel de aventură mai nedureros. Nu vă așteptați să vă distrați sau să vă distrați ca și cum ați juca la cazinoul NetBet, pur și simplu aveți răbdare și gândiți-vă calm cum puteți ieși din această situație și cum să o gestionați în timpul.
Găsește adăpost
Adăpostul este una dintre prioritățile de top în orice mediu. Ca și în cazul oricărui element de supraviețuire, trebuie să vă gândiți cu atenție înainte de a cheltui o parte din energia voastră valoroasă. Nu pierdeți timpul construind un adăpost dacă natura a oferit deja unul. Profitați de marginile, peșterile, golurile și copacii. În multe cazuri, prin intervenția umană poate exista un adăpost sau un plan de salvare sau resturi sigure sau structuri sau clădiri abandonate. etc. Locația este totul. Adăpostul trebuie să fie stabil și ferit de pericolele naturale, cum ar fi vântul, ploaia, inundațiile, căderile, pietrele, viața sălbatică și roiurile de insecte. Studiați solul înainte de a alege locația adăpostului dvs.
Orientează-te
Este ușor să mențineți un sentiment de direcție. Observând morfologia solului și poziția noastră în raport cu locurile ușor vizibile, un vârf de munte sau un sat, soarele dacă nu există nori, avem un bun simț al locului în care ne aflăm în raport cu mașina sau drumul.
Dificultatea apare atunci când este întuneric, ceață sau zăpadă.
Atunci compasul este literalmente o linie de salvare. O privire rapidă la busolă și găsirea direcției pe care vrem să o urmăm este foarte ușoară. Există multe busole pe piață. Ceea ce ne interesează este că este fiabil și are un volum mic, astfel încât să îl putem transporta cu noi.
Ne întrebăm de ce să folosim busole atunci când GPS-ul este disponibil. GPS-ul oferă cu siguranță un sentiment de securitate atunci când suntem la munte și este cel mai bun mod de a naviga, dar nu trebuie să uităm că GPS-ul este alimentat de baterii și pentru că sunt mașini electronice, nu știi niciodată când vor înceta să funcționeze.
A lua legatura
Un fluier este un instrument foarte util. Bineînțeles că și vânătorii avem arma, dar cartușele în astfel de situații sunt aur și nu ne putem permite să le irosim. Un fluier care sună departe și mărește șansele ca salvatorii să ne audă.
Obiectivul este, de asemenea, un bun mijloc de comunicare, precum și o oglindă sau un metal lustruit.
Telefonul mobil este probabil cea mai ușoară soluție, dar nu există semnal peste tot și bateria trebuie încărcată și se poate defecta atunci când avem nevoie de ea.
Protejați-vă de temperatură
Hipotermia, pierderea excesivă de căldură corporală, apare cel mai rapid atunci când corpul este expus la apă sau aer. Mai ales dacă este iarnă sau vânăm la altitudini foarte mari în care vremea se schimbă foarte ușor, o haină ușoară din material termoizolant și una bună impermeabilă care se pliază și se transportă ușor sunt literalmente salvatoare dacă suntem expuși la frig și apă.
Aprinde un foc
Focul, pe lângă utilitatea sa, oferă și un sprijin psihologic vital în astfel de momente. Există multe brichete, dintre care multe pot fi găsite în natură, cum ar fi scoarța de mesteacăn și conurile de pin.
Dar pentru că nu știi niciodată unde te vei rătăci și ce fel de brichetă poți găsi este bine să ai un tub mic cu o bandă de cauciuc și o brichetă (deși chibriturile impermeabile sau o bujie care nu sunt afectate de ploaie ar fi mai bune)
Găsește apă
Apa este mai valoroasă decât mâncarea. Un crab pustnic cu un litru de apă este suficient pentru o zi sau două. Putem colecta apa din ploaie sau din zăpadă. Apa dintr-un râu sau lac este bine să fiarbă aproximativ 20 de minute înainte de a o consuma.
Gaseste mancare
Vânătoarea de animale sălbatice nu ar trebui să fie primul dvs. gând când căutați hrană - cu bucle și capcane veți avea mai puțină energie. Majoritatea animalelor pot fi prinse cu o buclă de sârmă în poziția corectă, de ex. lângă o ascunzătoare sau peste o potecă. (Dar nu-l așezați prea aproape de ascunzătoarea dvs., deoarece animalele sunt foarte precauți când ies din ascunzătoarea lor.) De asemenea, amintiți-vă: trebuie să ghidați animalele ca o pâlnie spre capcană. Trebuie să camuflați capcana astfel încât să nu fie vizibilă, să vă acoperiți mirosul și apoi să o conduceți spre momeală. Și cu cât stabilești mai multe capcane, cu atât șansele tale de succes sunt mai mari. Dacă există râuri sau alte sisteme de apă în jurul spațiului de cazare, acestea ar trebui să fie primele locuri în care căutați mâncare.
Aveți bunurile potrivite
Cel mai bun kit de supraviețuire nu va fi de nici un folos dacă este atât de voluminos încât trebuie să-l lăsăm în mașină în loc să-l avem la noi.
Există multe kituri de supraviețuire pe piață care sunt ideale pentru vânători. Trebuie doar să fii mai discriminatoriu cu ajutorul pe care îl oferi celorlalți oameni.
Dar o poți face singur. Ar trebui să conțină:
• Tub pentru iluminat
• Ferăstrău despicat
• Sparkler
• Busolă
• Fluier tare
• Plicuri de zahăr (energie de primă clasă pentru corp)
• Plic de ceai sau cafea
• Aragaz portabil de supraviețuire
• Lanternă
• Aspirine și plasturi