Cumpara piese de scuter de la un magazin autorizat pentru a avea parte de o aventura xtrema!
6/669
calendar_month 21 Mar 2017, 00:00
Aventura incepe! Fii pregatit sa ai parte de senzatii tari cu noul tau scuter!

La fel ca in cazul masinilor sau al motocicletelor, piesele scuterelor au o durata de viata limitata, care depinde de gradul de uzura al vehicului, de stilul de condus si de modul in care componentele in cauza sunt solicitate in timpul condusului prin oras.

Scutere sunt vehicule pe doua roti extrem de indragite de pasionatii aventurilor sporturilor extreme. Totusi, datorita capacitatii cilindrice mici a motorului, a puterii sale care nu depasese 45 cai putere, scuterele nu pot prinde vitezele impresionante pe care le pot atinge motoclicletele unor marci de renume, precum Yahama, Aprilia sau Kawasaki.

Aceste vehicule pe doua roti,extrem de flexibile si mobile, permit pasionatului sporturilor cu motor o deplasare mai rapida in interiorul orasului si o buna incadrare prin traficul aglomerat al marilor orase.

Desi nu dispun de un sistem de protectie la fel de stabil ca in cazul masinilor, vehiculele pe doua roti au la baza componente fiabile si accesorii moderne, care impulsioneaza intreaga activitate a motorului, a sistemului ambreiaj, de directie si de franare.

Care sunt piesele de scutere care se inlocuiesc cel mai des?

Raspunsul la aceasta intreabare este, pe cat de simplu, pe atat de complex! Potrivit cercetarilor expertilor moto, piesele de scutere care se inlocuiesc primele sunt, evident, cele care intregesc sistemul de franare, de ambreiaj si directie. Totodata, din cauza expunerii prelungite la particulele de praf si la agentii externi, filtrele de aer, de polen si de ulei necesita o inlocuire periodica in cadrul unor centre de service autorizate.

Astfel, in functie de particularitatile, puterea si vechimea motorului, producatorii si reprezentantii autorizati ai marcilor de scutere recomada inlocuirea filtrelor, si implicit, a uleiului, dupa 5-6000 km, ori 10-12000 km.

De sa optezi pentru un magazin autorizat de piese scuter?

Extrem de vulnerabile, orice piese scutere pot fi usor contrafacute. La asa- zisii comercianti autorizati, piesele de scutere originale pot fi inlocuite, foarte usor, cu mai ieftinele "chinezisme". Fenomenul vanzarii produselor fake nu poate fi combatut. Insa, garantia si siguranta oferirii unui produs la standardele impuse de catre producator nu poate fi oferit decat de un reprezentant autorizat al brandului.

Ulterior vanzarii si inlocuirii componentei uzate se pune problema service-ului post-vanzare, pe care doar un magazin online il poate oferi. Desi sunt adesea prezenti in mediul virtual, comerciantii autorizati de piese scutere au si magazine fizice, unde personalul calificat analizeaza componenta stricata, pentru a verifica, intocmai, compatibilitatea celei noi cu specificatiile tehnice ale producatorului.

Piston KTM? Placute de franare Yamaha? Poate ca marcile respective va suna cunoscut, mai ales daca detineti de ceva timp permis de conducere pentru categoriile AM sau A1. Insa, ceea ce majoritatea cumparatorilor nu stiu este ca marcile de scutere cu reputatie internationala ofera toate serviciile de garantie, service vanzare si post-vanzare ale pieselor de scutere in orice tara unde exista showroom-uri sau magazine certificate. Deci, simtiti din plin caii putere cu noile componente ale scuterului dvs!Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?