xtrem.ro  »  In Aer  »  Aviatie  »  Banesti Fly-In - 16-17 iunie 2012

Banesti Fly-In - 16-17 iunie 2012

7/76
calendar_month 06 Iun 2012, 10:09
In weekendul 16-17 iunie 2012 pe Aerodromul Banesti, Prahova va avea loc prima editie a evenimentului de zbor Banesti Fly-In.

In cadrul evenimentului, piloti, pasionati de zbor si public larg isi dau intalnire in aer liber pentru a zbura si pentru a lua inca o data contact cu sportul preferat, aviatia.

Tot la Banesti Fly-In va fi prezentata la sol si in zbor o varietate de avioane usoare si ultrausoare, motodeltaplane, planoare si motoparapante.

Banesti Fly-In 2012 are ca scop principal organizarea unui intalniri aviatice relaxante, pe parcursul a doua zile de zbor, aviatie si distractie!

Mascota evenimentului a fost ales un catel haios care fura maneca de zbor!

Concursuri la Banesti Fly-In
Editia 2012 va avea 3 concursuri si un premiu special.

Premiul special de distanta va fi oferit concurentului care parcurge cea mai mare distanta in zbor, in linie dreapta sau suma de segmente, distanta parcursa exclusiv pentru a ajunge la Banesti Fly-In din localitatea de domiciliu.

1. Concursul de precizia aterizarii cu planorul: desemnarea si premierea pilotilor de planor care aterizeaza cel mai precis.

2. Concursul de precizia aterizarii cu aeronave ultrausoare: desemnarea si premierea pilotilor de aeronave ultrausoare motorizate (avion si motodeltaplan) care aterizeaza cel mai precis.

3. Concurs de aruncare la tinta (bombardament aerian) - bombardament aerian la tinta, cu pungi cu faina, din aer: aruncarea din aer a a￯￯bombelora￯￯ (pungi cu faina) si nimerirea la sol cat mai aproape de tinta(msuratorile se fac de la centrul tintei pana la primul punct de impact).

Parada zborului - zboruri de prezentare in tur de pista a tuturor aeronavelor sosite.

Aeronavele defileazA￯ grupate pe categorii si viteze si se vor afla maxim 2 (3) aeronave simultan in tur de pista. Fiecare aeronava efectueaza 2-3 ture de pista si aterizeaza, fara zboruri in formatie. Turul de pista se executa standard, la viteza de croaziera normala si nu mai jos de 150m AGL.

Banesti Fly-In se desfasoara la Aerodromul Banesti, situat la aproximativ 5 Km sud de comuna Banesti, judetul Prahova.

Mai multe info pe site-ul oficial al competitiei: fly-in.ro


 
 
 
 
Sondaj
Care e cel mai important criteriu in alegerea rolelor?