Primii pasi in skateboarding
5/583
calendar_month 05 Feb 2012, 10:58
Istoria skateboardului este una bogata, plina de inovatii, dar si de intrigi. Vechile tipuri de skateboard erau foarte mult asemanatoare cu scuterele.

Aceste aparate existau de pe la inceputul anilor 1900, iar rotile erau legate cate doua sau cate patru.

Primele variante aveau o adancitura in placa, iar in acea adancitura era montata o tija ce avea la capat un ghidon. Acesta era dispozitivul care controla directia de deplasare. Putem spune ca acele skateboarduri semanau cu tricicletele din copilaria noastra.

Pe parcursul timpului, copiii au demontat acea tija si ghidonul si au inceput sa se miste folosind doar placa si cele doua sau patru roti. Au inceput sa fie foarte folosite placile din lemn. In 1950 au fost facute modificari la dispozitivul ce tinea rotile, iar copiii au inceput sa manevreze mai usor intregul angrenaj.

Pana pe la inceputul anilor '60, surferii au inceput sa fie atrasi de acest sport si au inceput sa-l practice din ce in ce mai mult. Totusi, lucrurile au inceput sa se puna in miscare cand, Larry Stevenson, redactorul de la "Ghidul Surferului," a inceput sa faca reclama skateboardingului.

Daca vrei sa te apuci de skateboard primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iti cumperi o placa.

Nu o alege pe cea mai colorata, nu asta e important, dar de cele mai multe ori asta ii ridica pretul. Trebuie sa fii atent sa nu fie prea mare pentru tine si sa fie curbata.

Si rotile sunt importante. Acestea trebuie sa fie cat mai robuste.

Pantofii speciali pentru acest sport ajuta foarte mult. Sunt facuti sa fie stabili si sa protejeze gleznele.

Un astfel de echipament ti-l poti procura de la magazinele care comercializeza articole sportive. Dupa ce ai echipamentul necesar trebuie sa inveti primele trucuri.

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii e sa stai pe placa.

Apoi sa o impingi si sa iti pastrezi echilibrul. Pentru a invata asta ai nevoie de aproximativ o saptamana.

Sondaj

Cat de periculos consideri snowkitingul?