Cum sa faci un OLLIE cu skateboardul
5/581
calendar_month 04 Feb 2012, 16:28
Daca ai reusit sa faci un ollie si un grasshopper, apoi multe alte trickuri vor fi usor de facut.

Pasul 1
Pozitioneaza-te pe placa, cu piciorul din spate pus pe partea din spate a placii, iar piciorul din fata indeva intre centrul placii si partea ei din fata.

Pasul 2
Pune varful piciorului pe centrul placii, astfel incat, cand vei apasa pe coada placii, varful picioruluitau simte presiunea.

Pasul 3
Plaseaza piciorul din fata perpendicular pe placa.

Pasul 4
Exerseaza miscarea de apasare in jos, cu piciorul din spate, lasandu-ti toata greutatea pe coada placii. Aceasta este prima manevra a trickului.

Pasul 5
Cu cat apesi mai tare, cu atat placa ta va vrea sa se ridice, cat timp coada ii este pe pamant. Vei folosi miscarea aceasta in pasul urmator.

Pasul 6
Loveste partea din spate a placii de pamant si sari cu piciorul din spate in timp ce piciorul dni fata iti aluneca in sus pe placa (astfel incat genunchiul ti se va ridica spre piept).

Pasul 7
Trage piciorul pe placa in sus, ca atunci cand faci o saritura. Aceasta miscare va face ca placa sa se ridice o data cu saritura. Cand ambele picioare vor fi in aer, placa va parea ca sta lipita de ele.

Pasul 8
Revino la sol.

Cateva sfaturi:

- invata acest trick fara sa faci rasuciri, in prima faza, pentru a te familiariza cu miscarea. Numai dupa ce ai invatat bine cum sa executi miscarile pentru ollie, poti incerca sa faci si alte smecherii in aer.

- cea mai grea operatiune in executia unui ollie, este timingul a￯￯ sa stii cand sa apesi pe coada placii, cand sa sari, si cat de repede sa iti ridici piciorul. Secretul: totul se face in acelasi timp. Cu cat executi miscarile mai repede, cu atat e mai usor. Retine miscarile de baza: sari in sus cu un picior si ridica-ti picioarele la piept.

ATENTIE! Skateboardingul este o activitate periculoasa, care poate produce multe accidente, uneori chiar mortale. Iti recomandam sa te pregatesti bine inainte si sa ai echipament potrivit cand te apuci de treaba asta.

Sondaj

Cat de periculos consideri snowkitingul?