Mersul pe role si sanatatea
6/646
calendar_month 08 Iun 2012, 15:56
Cine nu priveste mersul pe role ca pe un hobby antrenant si il practica doar pentru a se relaxa sau a se plimba cu prietenii prin parc, este bine sa stie si de efectele benefice asupra sanatatii ale acestui sport.

Cel mai notabil efect al mersului pe role este indiscutabil intarirea si tonifierea musculaturii la nivelul intregului corp, insa in special in zona picioarelor.

Desi efortul depus cand mergi cu rolele pare mic, numerosi muschi sunt antrenati in miscare, iar plimbarile repetate isi arata efectele destul de repede.

Coapsele, gambele si zona lombara sunt zonele care sunt puse la lucru cel mai mult cand ai rolele in picioare.

Insa si fesierii si muschii abdominali sunt lucrati cu blandete, iar daca iti misti si mainile pe langa corp, atunci esti si mai castigat.

Ca sa parcurgi o distanta medie pe role ai nevoie de o respiratie regulata. Asadar plamanii sunt pusi la treaba si oxigenati in permanenta.

Circulatia sangvina este imbunatatita si ea si riscul de afectiuni cardiace scade simtitor.

De asemenea daca ai cateva kilograme in plus afla ca poti scapa de ele tot cu ajutorul rolelor. 30 de minute de mers cu rolele ard 300 Kcal, echivalentul unei mese medii.

Corpul stocheaza zaharurile lente in muschi si in ficat, iar odata cu stimularea musculara aceste zaharuri sunt transformate in energie si nu in grasimi.

30 de minute de role inseamna circa 7 km parcursi, cu 2 km mai mult decat daca ai fi alergat aceeasi perioada de timp.

Totul cu o minima solicitare a genunchilor si articulatiilor, fata de joggingul clasic.

Sondaj

Cum ingrijiti skiurile?