UniCredit Leasing Transmaraton - Transfagarasan
6/619
calendar_month 27 Mar 2012, 10:13
Ro Club Maraton, cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania, in parteneriat cu UniCredit Leasing si Omniasig organizeaza in data de 9 iunie 2012 "UniCredit Leasing Transmaraton" - prima competitie de alergare desfasurata pe "cel mai frumos drum din lume" - Transfagarasan.

Competitia are ca principale obiective strangerea de fonduri pentru HOSPICE Casa Sperantei si ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila.

In Romania, 60,000 de oameni sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an, dar numai 5% dintrei ei primesc ingrijire paliativa. Hospice a deschis in 2002 un Centru de Excelenta pentru Europa Centrala si de Est si acum ofera ingrijire gratuita la peste 11.000 copii si adulti, pacienti suferind de o boala in stadiu terminal (cancer sau alte boli rare).

Obiectiv Transmaraton: oferirea de ingrijire paliativa gratuita la domiciliu pentru 150 de pacienti (copii si adulti) si familiile lor pentru o perioada de 3 luni.

Campania Padurea Copiilor isi propune plantarea si ingrijirea a cate unui copacel pentru fiecare nou nascut din Romania.

Pentru 2012 obiectivul este de 50.000 de puieti ce vor plantati in sudul Romaniei, o zona afectata mai intens de schimbarile climatice (inundatii, inzapeziri, seceta etc.). Copaceii plantati vor deveni in 50 de ani o padure adulta de 6 hectare ce va absorbi peste 3000 de tone de CO2 si va imbunatati calitatea solului, microclimatul si biodiversitatea zonei.

Obiectiv Transmaraton: Cresterea Padurii Copiilor, prin plantarea a 10.000 de puieti si ingrijirea lor timp de 5-6 ani in functie de specie.

UniCredit Leasing Transmaraton se va desfasura pe 2 distante, la alegere:
- un semimaraton de 21 de kilometri
- un ultra maraton de 70 de kilometri.

Ambele curse vor avea startul din zona Balea Cascada si finish-ul la cabana Capra (primul), respectiv Barajul Vidraru (al doilea).

Pentru semimaraton sunt oferite 100 de locuri la inscriere si pentru ultra maraton doar 10.

Cursele vor avea ca specificatie inedita faptul ca se vor desfasura in mediu combinat, atat pe portiuni de sosea cat si in zona montana.

Cine poate participa la aceasta competitie?
Orice persoana care participa la tragerea la sorti de pe site-ul transmaraton.org sau care strange o suma minima pentru proiectele caritabile care reprezinta scopul; in sine al competitiei.

Fiecare alergator va avea o pagina de donatii, unde sustinatorii lui pot citi descrierea proiectului si a asociatiei.

Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?