Tipuri de Kite Buggying
6/606
calendar_month 07 Feb 2012, 21:44
Una dintre cele mai extreme activitati de kitebuggying, este buggy jumpingul. Acesta presupune ca pilotul sa fie legat de buggy printr-o centura, iar zmeul trebuie sa fie mai mare.
Pilotul conduce zmeul astfel incat sa se poate ridica la maximum si atunci, impreuna cu buggyul, este aruncat in aer zeci de metri.


Pilotii avansati pot chiar sa efectueze manevre in aer si sa faca rotatii la 360 de grade sau mai mult, sa se balanseze in aer in moduri diverse.

Buggyuri in tandem

Unele buggyuri permit atasarea unui al doilea buggy, utilizant un tip special de carlig de cuplare. Buggyurile astfel unite, pot fi trase de un singur zmeu, controlat de pilotul din primul buggy. Acest fapt permite pasagerului celui de-al doilea buggy sa fie remorcat.

De asemenea, un tandem de buggyuri poate fi configurat si cu doua zmee, astfel ca fiecare din cei doi piloti manevreaza cate un zmeu. In acest caz, se impune ca ambii piloti sa fie foarte buni manuitori ai zmeelor si sa comunice foarte bine intre ei.

Alternative de design

Ca o alternativa la buggyul cu 3 roti, s-au construit si buggyuri cu 4 roti, cu un sistem de carmire mai complex. Exista de asemeni si buggyuri cu 2 roti.

Unele buggyuri pot fi echipate cu lame tip patine, care inlocuiesc rotile pentru a aluneca pe gheata sau cu mini schiuri pentru utilizarea pe zapada.

Autor: Ioana

Sondaj

Ce credeti despre asigurarile de accident in cazul sporturilor extreme?