Masuri de siguranta in kite buggying
6/609
calendar_month 07 Feb 2012, 22:02
Kite buggyingul si alte activitati care utilizeaza tractarea cu un zmeu, pot fi clasificate ca sporturi extreme.
Vantul, singura sursa de energie in acest caz, este imprevizibil.


Este necesar, asadar, sa se ia masuri de precautie fata de schimbarile ce pot surveni datorita impredictibilitatii vantului, atat de catre novici cat si de catre pilotii avansati.

Principalul sfat care se poate da unui incepator, este sa inceapa cu un zmeu relativ mic si cu conditii de vand relativ slab (2-3 metri patrati) si, pe masura ce isi imbunatateste abilitatile, sa treaca progresiv la zmee mai mari si la vant mai puternic.

Un novice trebuie sa-si imbunatateasca mai intai abilitatile de control a zmeului si pe urma, pe cele de manevrare a kitebuggyului.

Practicand acest sport, pilotul de kite buggy trebuie sa actioneze cu responsabilitate si sa se asigure ca nu deranjeaza asistenta si nu deterioreaza mediul inconjurator sau proprietatile private.

Este esential sa se aleaga cu atentie locul de kite buggying, astfel incat sa fie spatiu suficient.

Trebuie luate toate masurile de siguranta, inclusiv un echipament adecvat: haine protectoare si casca. Cele mai potrivite casti sunt cele de downhill mountain bike cu masca protectoare pentru barbie (usoara, bine ventilata, cu un camp vizual bun) sau castile pentru parapanta (usoare, relativ bine ventilate, camp vizual bun).

Mai putin potrivite sunt castile de motorbike, deoarece sunt relativ grele si au un camp vizual redus.

Autor: Ioana

Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?