Ariel Atom 3 - cel mai puternic buggy din lume
6/661
calendar_month 06 Sep 2012, 15:09
Buggy-ul este prin definitie un triciclu fara motor care permite pilotului deplasarea cu ajutorul fortei picioarelor.

Scaunul buggy-ului este situat spre axa care uneste rotile din spate, roata fata ramanand astfel mobila si manevrabila de catre pilot, astfel realizandu-se si directionarea vehicolului.

Exista insa si alte tipuri de buggy, prevazute cu 4 sau doar cu 2 roti. Cele cu 4 au un sistem mai complex de carmire.

Insa daca la prima vedere un buggy iti lasa cel mult o impresie de jucarie pentru pusti, e timpul sa-ti schimbi putin parerea dupa ce faci cunostinta cu Ariel Atom 3.

Prevazut cu un motor de 2.0 litri ce dezvolta nu mai putin de 700 cp, la o greutate de 657 kg, Ariel Atom 3 se lauda cu cate un cal putere la fiecare 930 grame! Impresionant, nu?

Motorul este un Honda K24 modificat, cu imbunatatiri substantiale fata de predecesorul K20 de pe Ariel Atom 2009.

Piesa de rezistenta este insa sasiul tubular care inlocuieste practic cadrul vehiculului, scazandu-i grreutatea totala la putin peste jumatate de tona.

Caroseria este in totalitate din fibra de carbon. Jantele de aluminiu vin in echiparea standard cu 12 spite, iar pentru jante sport se plateste suplimentar. Cauciucurile sunt Yokohama S de 275mm.

Ca extra-uri amintim doar sistemul de comunicare performant, cel de decuplare automata a bateriei, de decuplare a volanului sport Memo, frana reglabila sau roll bar-urile.

Si mai extra exista sistemul de lumini adaptate pentru ploaie torentiala, parbrizul de sticla si stalpii laterali de protectie.

Vestea mai putin buna este ca Ariel Atom 3 nu este o masinarie legala pe strada, asa ca in cazul in care ai 52000 euro pentru achizitionarea ei te vei distra doar in locurile special amenajate sau pe pista.

Sondaj

Ce sport de iarna practicati in mod regulat?