Sala de escalada VERTICAL SPIRIT
6/601
calendar_month 07 Feb 2012, 17:31
Situata in zona centrala a capitalei, in incinta salii de sport a Scolii Generale Nr.19, sala de escalada a￯￯Vertical Spirita￯￯ este deschisa deopotriva atat pentru copii, cat si pentru adulti. Indiferent cum privesti catararea si care sunt obiectivele tale legate de aceasta activitate, iti suntem alaturi pentru a te ajuta sa le realizezi.

- sala este spatioasa, bine aerisita si luminoasa.
- se organizeaza cursuri de initiere atat pentru adulti cat si pentru copii
- se poate practica escalada in maniera cap de coarda
- fiind o Sala de sport, este dotata cu aparatura specifica facilitand procesul de incalzire si mobilizare a organismului pentru catarat.

Caracteristicile salii de escalada
Inaltimea salii a￯￯ 6,5 m
Latimea peretelui de escalada a￯￯ 15 m
Suprafata desfasurata (de catarare ascendenta) a￯￯ 10,5 m in punctele maxime
Suprafata totala de catarare a￯￯ 120 mp
Formele structurii :
- suprafata verticala si usor surplombata (pentru incepatori) a￯￯ 40% ;
- surplombe peste 30 grade si tavane a￯￯ 40% ;
- structura de bouldering a￯￯ 20% (pentru bouldering se pot folosi si celelalte suprafete, in portiunea inferioara)

Concret
- peste 10 linii de ascensiune cu mai multe posibilitati de combinare ;
- catarare cap de coarda cu pana la 8 bucle asigurate ;
- capacitate de persoane in acelasi timp: 40 (fara a se resimti inghesuiala) ;
- spatiu adiacent pentru incalzire sau stationare a￯￯ a doua jumatate a salii de sport.

Dotari
Panoul este echipat cu bucle & corzi dinamice pentru asigurare.
Terenul de aterizare este amenajat cu saltele.
Sala mai este dotata cu aparate suplimentare specifice antrenamentului pentru catarare a￯￯ scarita, bara de atarnari si tractiuni, inele de gimnastica, spaliere.

Catararea cap de coarda
Catararea in maniera cap de coarda, presupune trecerea corzii prin asigurarile amplasate pe panou pe masura ce cataratorul inainteaza. Implicit, cei care prefera acest stil trebuie sa stapaneasca tehnica de asigurare si totodata sa aiba capacitatea de a evalua obiectiv riscurile implicate de o eventuala cadere, astfel incat sa nu-si puna in pericol propria integritate corporala sau pe a celorlalti.
In acelasi timp, tot din motive de securitate, filatorul trebuie sa cunoasca modalitatea de asigurare a celui care se catara cap de coarda.
In cazul in care nu stapaniti suficient de bine aceste tehnici, va recomandam participati la un curs de initiere in escalada pentru deprinderea lor.

Bouldering
Potrivit multor cataratori, boulderingul reprezinta cea mai pura forma de catarare. Fara a mai fi conditionat de folosirea hamului si a corzii, poti exersa elemente tehnice de baza sau cele mai tari miscari la doar cativa metri de sol.
Sala de escalada a￯￯Vertical Spirita￯￯ cuprinde si o zona special destinata boulderingului. Pentru a evita accidentarile recomandam atat celor angrenati in pasaje de boulder, cat si celor care stau la prindere sa dea dovada de atentie sporita.

Cursuri initiere in escalada pentru adulti
Prin asta se intelege ca un instructor te va invata sa te cateri: tehnici de catarare, reguli de securitate, cum sa folosesti echipamentul specific, si mai ales te va ajuta sa descoperi placerea de a te catara si provocarea de a te depasi pe tine insuti. Cursurile se desfasoara pe peretii special amenajati in sala de escalada, ajutand la formarea unor deprinderi inainte de a te catara pe stanca si se adreseaza atat adultilor cat si copiilor, grupele constituindu-se evident, separat.Persoanele care iau parte la cursurile de initiere in escalada beneficiaza de tot echipamentul necesar (corzi, hamuri, dispozitive pentru asigurare), cu exceptia espadrilelor. Acestea pot fi inchiriate de la sala sau puteti utiliza o pereche de incaltari cu talpa subtire si flexibila (gen tenesi).

In cazul in care nu v-ati mai catarat niciodata, dar nici nu sunteti hotarat sa urmati un curs de initiere, puteti opta pentru o sedinta de initiere, sub supravegherea unui instructor. Veti avea astfel ocazia sa experimentati escalada in siguranta, iar apoi sa decideti in cunostinta de cauza daca doriti sa continuati.

Cursurile de initiere in escalada pentru copii
Sub permanenta supraveghere si indrumare a unor instructori experimentati, copiii isi dezvolta pas cu pas deprinderile necesare in escalada, procesul de invatare fiind placut si provocator datorita jocurilor si exercitiilor tematice deosebit de variate.
Programul destinat copiilor nu are drept scop doar deprinderea tehnicilor de catarare, ci isi propune sa le imprime acestora dragostea pentru miscare si natura, precum si formarea unor deprinderi si insusiri ce le vor fi de folos in viata de zi cu zi. Copiii participanti la acest program au varste cuprinse intre 4 si 15 ani. Desigur, jocurile si exercitiile sunt alese in functie de nivelul si abilitatile fiecarui copil, astfel incat calitatile sa le fie puse in evidenta, iar deficientele corectate.

Programul cursurilor de initiere in escalada

ADULTI:
Luni & miercuri, intre orele 20.00 a￯￯ 22.00

COPII:
Luni, intre orele: 18.00 - 20.00
Vineri: 17.30 a￯￯ 19.30
Sambata: 12.00 a￯￯ 14.00

Petreceri pentru copii
Vrei sa-i faci copilului tau o surpriza de proportii, de ziua lui?
Impreuna, putem pune la cale o petrecere inedita la sala noastra de escalada, pe care el si prietenii lui nu o vor uita!

Pentru cateva ore, sala de escalada Vertical Spirit se va transforma intr-un teren de joaca pentru copilul tau si invitatii lui. Instructorii nostri vor atrage copiii intr-o multime de jocuri si intreceri pe peretele de escalada si nu numai.
Muzica, baloane colorate, nelipsitul tort si muuuulta joaca, ii vor face pe cei mici sa plece obositi, dar cu zambetul pe buze si speram noi, nerabdatori sa revina la catarat!

De ce la o sala de escalada?
Pentru ca:
Escalada este o activitate care imbina bucuria jocului si a miscarii, oferind copiilor experiente inedite.

Catararea reprezinta pentru copii o permanenta provocare si o sursa inepuizabila de imaginatie.

Toti copiii sunt cataratori innascuti: de la varste foarte fragede incearca sa se catere pe tot ce le iese in cale: canapele, scaune, copaci, garduri...

Jocurile si atelierele pe care le-am pregatit sunt atat de variate, incat nici parintii nu vor putea sta deoparte !

Durata unei petreceri : intre 3 si 5 ore
Inclus: amenajarea bufetului intr-o sala alaturata
Zilele cand pot fi organizate petreceri:
- Sambata a￯￯ dupa ora 17.30
- Duminica - intre orele 13.00 a￯￯ 22.00

Tabere si excursii
Periodic, organizam atat pentru copii cat si pentru adulti tabere de initiere in escalada la stanca, in tara, dar si strainatate. Veti avea astfel ocazia sa descoperiti placerea catararii pe stanca, sa deprindeti tehnicile si manevrele specifice si sa deveniti autonomi in practicarea acestui sport.

PROGRAMUL SALII DE ESCALADA

Luni: 18.45 a￯￯ 22.00
Miercuri: 18.45 a￯￯ 22.00
Vineri: 18.00 a￯￯ 22.00
Sambata: 12.00 a￯￯ 14.00

TARIFE

Abonament lunar 100 RON
90 RON elevi, studenti, sportivi legitimati FRAE

Abonament 2 saptamani 65 RON
60 RON elevi, studenti, sportivi legitimati FRAE

Cursuri adulti (echipament inclus cu exceptia espadrilelor)
Cursuri adulti - 8 sedinte / luna, 275 RON; Redus: 240 RON
Cursuri adulti - 4 sedinte / luna sau 2 saptamani, 190 RON, Redus: 170 RON

Cursuri copii
Cursuri copii - 8 sedinte / luna, 240 RON
Cursuri copii - 4 sedinte / luna sau 2 saptamani, 170 RON

CONTACT:

Andreea Copaescu
andreea@verticalspirit.ro
0740.245.368 / 0766.776.887

Daniel Burcea
daniburcea@verticalspirit.ro
daniburcea@yahoo.com
0766.452.126

Website: www.verticalspirit.ro

ADRESA:
Strada Tudor Arghezi, Nr.46, Sector 2, Bucuresti (zona Universitate - Intercontinental, in spatele Ambasadei SUA) - in incinta salii de sport a Scolii Generale Nr.19 (sala de sport se afla la demisol).

Sondaj

Ce capacitate cilindrica ar trebui sa aiba motocicleta unui incepator?