Despre Bouldering si Bouldering Attitude
6/604
calendar_month 07 Feb 2012, 17:42
De ce Bouldering Attitude

Boulderinga￯￯ul este o activitate sportiva spectaculoasa cu un puternic accent social si interuman. Poate fi practicat atat individual cat si in grup si permite practicantilor sa petreaca impreuna momente agreabile, impartasindu-si unii altora experientele.

Spre deosebire de celelalte discipline ale catararii, bouldering-ul promoveaza interactiunea intre cataratori de toate nivelurile, de la incepatori la sportivi de top, locurile in care se practica fiind foarte accesibile si reunind trasee cu grade de dificultate foarte variate.

Bouldering-ul este o activitate sportiva cu un impact puternic si asupra copiilor, putand fi practicat in conditii de maxima siguranta si contribuind la dezvoltarea unor aptitudini precum: observatie si analiza rapida, apreciere justa, adaptare, luarea unei decizii imediate, dinamism, hotarare, incredere in fortele proprii, de la varste foarte fragede.

Bouldering-ul include toate aspectele catararii, atat fizice cat si mentale.

Boulderinga￯￯ul este considerat de foarte multi ca fiind cea mai pura forma de catarare a￯￯ fara restrictiile sau ajutorul impuse de coarda sau alte echipamente.

Bouldering-ul inseamna eliminarea constrangerilor, libertatea miscarilor si eliberarea mintii.

Bouldering-ul inseamna atitudine.

Ce este Bouldering-ul?

Bouldering-ul este O ARTA a￯￯ ARTA MISCARII PURE, A CONCENTRARII SI A ECHILIBRULUI.

In bouldering incordarea si dinamismul se imbina cu eleganta si supletea miscarilor.

John Sherman descrie boulderingul ca fiind a￯￯cea mai senzuala forma de catarare, care implica miscari explozive si puternice, necesitand forta, dar si existenta unei permanente armonii intre corp si stancaa￯￯.

Bouldering - ul reprezinta catararea pe portiuni stancoase (care nu depasesc de obicei inaltimea de 4 m) fara utilizarea echipamentului de siguranta folosit in escalada clasica: ham, coarda, casca. Se practica de obicei pe stanci surplombate, faleze stancoase situate pe malul marii, bolovani sau pe structuri artificiale special create si in salile de catarare.

Rutele de boulder sunt cel mai adesea a￯￯problemea￯￯, deoarece natura catararii este scurta, curioasa si seamana cu o problema care trebuie rezolvata. Pentru a reduce riscul accidentarilor, rareori cataratorii merg mai sus de cativa metri de la pamant. In cazul unei caderi sunt folosite saltele de aterizare special create, in timp ce alte persoane A￯ stau la prindere A￯ pe sol, directionand corpul cataratorului catre salteaua de aterizare si protejandu-i capul.

Cel mai important aspect al bouldering-ului este permanenta incercare de depasire a propriilor limite.

In intrega lume, bouldering-ul se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare.

Sursa: Alpin Club Carpatic Junior

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?