Rolul esential al kinetoterapiei in tratamentul discopatiei lombare
8/809
calendar_month 07 Iul 2023, 00:00

Discopatia lombară este una dintre afecțiunile cu care se confruntă o mare parte a oamenilor, iar durerile de spate sunt primele semne care ar putea indica existența acesteia. Din fericire, există și tratamente non-invazive care pot ajuta pacienții care se confruntă cu simptome asociate discopatiei lombare, iar una dintre ele este reprezentată de kinetoterapie. Cum poate ajuta kinetoterapia în tratamentul discopatiei lombare și care sunt principalele beneficii oferite de această modalitate de recuperare medicală vei afla din acest articol.

Semne și factori de risc ai discopatiei lombare

Pentru că este o afecțiune la nivelul coloanei vertebrale, unul dintre principalele simptome care poate indica existența unei discopatii lombare este reprezentat de durerile de spate în zona lombară. Aceste dureri pot fi localizate doar în această zonă sau pot iradia până la nivelul degetelor de la picioare și pot fi însoțite de senzația de amorțeală, de furnicături sau de slăbiciune musculară.

În ceea ce privește factorii de risc, printre aceștia se numără atât îmbătrânirea, cât și supraponderabilitatea, sedentarismul, mișcările repetate sau desfășurarea anumitor activități care suprasolicită coloana vertebrală.

Poate fi tratată discopatia lombară?

Un diagnostic corect poate fi pus de medicul specialist doar după ce sunt realizate examenul fizic și investigațiile imagistice corespunzătoare: radiografie, rezonanță magnetică, teste neurologice. Pasul care urmează diagnosticării corecte a discopatiei lombare este cel de urmare a unui plan de tratament adecvat, personalizat, în funcție de nevoile pe care le are pacientul.

Vestea bună este că există o metode de tratament non-invazive ale acestei afecțiuni, iar într-un centru de kinetoterapie bucuresti poți beneficia de acesta, deoarece kinetoterapia este, într-adevăr, una dintre cele mai eficiente metode care ajută la tratarea discopatiei lombare.

Este kinetoterapia benefică în tratarea discopatiei lombare?

Kinetoterapia reprezintă una dintre principalele modalități de recuperare medicala în afecțiuni ale coloanei vertebrale și nu numai. Cu ajutorul acesteia, pacienții pot beneficia de un tratament non-invaziv ale cărui efecte se văd în cel mai scurt timp.

Cu ajutorul kinetoterapiei, persoanele care suferă de discopatie lombară vor scăpa de durerea din zona lombară prin efectuarea unor exerciții terapeutice care au drept scop relaxarea musculaturii și diminuarea inflamației.

În același timp, exercițiile specifice kinetoterapiei vor ajuta pacienții care suferă de această afecțiune să recapete mobilitatea coloanei vertebrale, fiind redusă rigiditatea musculară extrem de frecventă în cazul discopatiei lombare.Kinetoterapia ajută, de asemenea, la îmbunătățirea forței musculare, cu precădere în zona lombară, iar în acest fel sunt prevenite recidivele, dar ajută, în același timp, și la corectarea posturii sau la îmbunătățirea aliniamentului coloanei vertebrale. În acest fel, este redus stresul care acționează asupra discurilor vertebrale, este redus riscul de leziuni, iar postura coloanei va fi îmbunătățită.

Toate aceste efecte benefice vor duce, bineînțeles, la îmbunătățirea stării de bine și a calității vieții.Sondaj

Cat de riscant este parasutismul?