Pisicile in postura de vedete in filme si jocuri video
7/778
calendar_month 13 Dec 2023, 16:25

Relația dintre oameni și pisici a creat de-a lungul timpului un număr mare de concepte și produse culturale. Egiptenii antici le asociau cu zeii. În Evul Mediu, acestea erau văzute ca fiind în strânsă legătură cu vrăjitoarele și tocmai de aceea nu erau dorite; prin eliminarea lor s-a și grăbit răspândirea Ciumei Negre prin populația de rozătoare. Și în zilele noastre ele sunt mai mult apreciate decât subapreciate, iar asta o putem vedea oriunde, în multe arii, online sau offline.

Filmele au prezentat dintotdeauna o gamă largă de legături simbolice și nu aveau cum să rateze tocmai pisicile, care au apărut ca personaje diferite de-a lungul anilor. Asocierea lor constantă cu supranaturalul – fie ca un prevestitor al viitorului, fie ca o vrăjitoare sau într-un oricare alt fel – face ca reprezentarea lor în filmele de groază să fie deosebit de interesantă. Există câteva filme care poziționează pisicile ca spirite. De exemplu, merită menționat Thackery Binx din Hocus Pocus, cu sufletul său nemuritor prins într-o pisică neagră de către surorile vrăjitoare Sanderson. El este aplatizat de o anvelopă la un moment dat, dar blestemul îi oferă o nouă șansă la viață.

Pisicile au invadat cu blândețe și formele de diverstisment cunoscute ca păcănele, iar 100 Cats arată că și ele pot umbla în turmă. Deloc surprinzător, acest slot este despre felinele preferate ale multor jucători. Se joacă pe 5 role și are până la 100 de linii de plată, adică una per pisică. Jucătorul poate folosi marcajele laterale pentru a alege între una, 20, 30, 50 și 100 de linii de plată și pentru a le activa. Din acest punct de vedere nu se poate vorbi de flexibilitate, deoarece nu există nicio modalitate de a alege un alt număr, dar acesta ar trebui să fie un motiv de bucurie când se obține victoria îmbelșugată. Important de reținut încă de la început, este că utilizarea funcției de redare automată este întotdeauna o idee bună pentru cei care doresc să păstreze un pariu constant pe mai multe rotiri la rând. Simbolurile de bază din acest joc sunt, așa cum era de așteptat, pisici. Și ele vin în toate formele, culorile și rasele pe care cineva și le poate imagina, așteptând cu nerăbdare să fie aliniate.

Popularitatea continuă a pisicilor, cu un avantaj în rândul grupurilor mai tinere, a determinat mai mulți dezvoltatori de jocuri să înceapă să introducă în jocurile lor conceptul cunoscut drept cat-petting, pentru a atrage mai mulți jucători potențiali. Mai simplu spus, jucătorului i se cere să aibă grijă de o pisică, să îi ofere mângâieri și să nu uite nici de hrană.

În jocuri precum Revelation Mobile, pisicile sunt puse într-o lumină extrem de adorabilă, care îndeamnă oamenii să le mângâie. Au ochi mari de parcă ar spune jucătorului: „Am nevoie de tot timpul tău”. În același timp, pot deveni lipicioase, de parcă ar vrea să te îmbrățișeze, apoi să fugă și să scoată sunete adorabile. Această drăgălășenie generală se adaugă distracției din joc și le permite jucătorilor să se relaxeze, când au nevoie de o pauză de la concurență și luptă.

Atunci când apar pe ecran, pisicile sunt convingătoare, pentru că transmit vigilență, inteligență și un aer de mister care parcă implică și conștiință și elementele de bază ale dramei. Este cunoscut și faptul că ele rămân mereu oarecum distante. Adevărul este, însă, că ele reușesc să trăiască dând frâu imboldurilor. În istoria cinematografiei, multe pisici au apărut într-o gamă largă de filme, de la desene animate până la filme de groază, umplând mereu ecranul cu atitudinea lor deosebită, care se dovedește irezistibilă.

Adorarea pisicilor nu se limitează la filme și jocuri, ci s-a răspândit treptat și pe rețelele de socializare. În jurul anului 2017, oamenii au început deja să discute de ce tot mai mulți oameni își arată pisicile online și în același timp, mai mulți utilizatori de rețele sociale au devenit interesați de videoclipurile și fotografiile cu pisici de pe internet. Nici la momentul actual, această tendință nu arată vreun semn de încetinire. Pisicile există pentru a dăinui.