Cum sa te bucuri de aromele toamnei. 5 idei pline de gust
8/805
calendar_month 10 Oct 2023, 20:15

Aromele ne stimulează simțurile și starea de spirit și ne introduc într-o anumită atmosferă pe care ne-o dorim și în care ne regăsim confortul și relaxarea. Vara căutăm mirosul mării, iarna mirosul de brad este cel care ne induce starea de entuziasm caracteristică sărbătorilor, primăvara mireasma copacilor înfloriți ne trezește la viață, iar toamna căutăm gustul și mirosul fructelor coapte.

Fiecare anotimp are farmecul lui și conștientizăm și mai mult acest lucru atunci când ne bucurăm de aromele lui.

Iată cum să te bucuri de aromele toamnei:

Dispozitive de vapat

Deși este un produs destinat cu precădere fumătorilor sau celor care doresc să se lase de fumat, țigara electronică poate fi utilizată și de cei care nu au acest viciu, dar care vor să se integreze într-un anumit anturaj. Variantele fără nicotină sunt complet inofensive și, în plus, susțin eforturile celor care doresc să se lase de fumat prin păstrarea obiceiului, dar reducerea dependenței de nicotină. Pe piață există o serie de dispozitive de vapat de unică folosință, cu arome încântătoare fructate care te vor introduce imediat în atmosfera unei zile însorite de toamnă.

Parfumuri

Mirosul parfumului pe care îl folosești la un moment dat are o influență mult mai mare asupra stării de spirit decât ți-ai putea imagina. Deci, dacă vrei să te integrezi perfect în atmosfera de toamnă, schimbă și parfumul. Spre exemplu, toamna aceasta sunt la modă parfumurile cu note lemnoase și condimentate, aromele bogate de lemn de santal, cedru și patchouli combinate cu note de scorțișoară, cuișoare și piper. De asemenea, parfumurile cu note de vanilie și ambră sunt extrem de căutate toamna, pentru că oferă o notă caldă și confortabilă, perfectă pentru zilele mai reci.

Băuturi

Vinul fiert condimentat este specific iernii, în timp ce vara ne plac băuturile ușoare și răcoritoare, cu multă gheață. Băuturile specifice toamnei sunt parfumate și calde. Mustul este poate cea mai populară băutură a toamnei, dar dacă gusturile tale sunt diferite poți să încerci ciocolata caldă, cafeaua cu aromă de scorțișoară, cocktailurile cu fructe de pădure sau cu aromă de măr. Pe BBC Good Food vei descoperi o varietate de băuturi specifice toamnei, precum și rețetele lor.

Deserturi

Prăjiturile, plăcintele și alte preparate de cofetărie care au la bază fructele toamnei sunt extrem de populare în această perioadă a anului. Noi, românii, avem o apetență deosebită pentru deserturile cu mere sau prune, dar și pentru cele cu nuci. Însă ne plac foarte mult și plăcintele cu dovleac sau checurile cu morcov.Preparate culinare

Pentru noi, preparatul-vedetă al toamnei este zacusca. Există atât de multe rețete, cu combinații de multe ori neașteptate, încât oricine își poate găsi un sortiment preferat, pe care să-l savureze cu plăcere. Printre cele mai căutate sortimente sunt cele cu ciuperci de pădure, care pot fi găsite în magazinele cu produse tradiționale.

Foto: UnsplashSondaj

Cat de riscant este parasutismul?