Ce poti vizita in MADRID si de ce ar trebui sa alegi acest oras pentru o vacanta in doi - TOP 4 recomandari de neratat
7/745
calendar_month 20 Feb 2023, 00:00
Dacă plănuiești o vacanță romantică, atunci Madridul ar trebui să fie pe lista ta de posibile destinații. Capitala Spaniei are multe de oferit turiștilor, mai ales celor pasionați de arhitectură, mâncare bună, distracție și atmosferă, iar în rândurile următoare poți citi de ce acest oraș se află în top 10 cele mai vizitate din Europa și cum te poate cuceri la prima vedere.

Poți de asemenea descoperi care sunt mâncărurile și locurile pe care nu ar trebui să le ratezi, dacă te afli în Madrid.

Ce poți face în Madrid, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei

1. Vizitează Puerta del Sol

Una dintre cele mai emblematice locuri ale Madridului este Puerta del Sol sau locul unde soarele strălucește cel mai mult. Aflată în centrul Madridului, Puerta del Sol face legătura cu cele mai importante străzi și bulevarde, unde poți descoperi magazine și localuri pentru toate gusturile.

În plus, metroul te lasă fix în mijlocul nebuniei, unde turiști din toate părțile lumii rămân fascinați de frumusețea clădirilor, muzică și fericirea întâlnite la tot pasul, cafenelele cu priveliști de la etaj. Poți descoperi cazare pe Veltravel.ro și alege un hotel chiar în inima orașului Madrid.

2. Ia pulsul orașului plimbându-te pe străduțe

Unul dintre lucrurile frumoase care descriu orașul spaniol este vibrația acestuia, împreună cu zumzetul specific al primelor ore ale dimineții. Se spune că Madrid este unul dintre cele mai prietenoase și facile orașe de luat la pas, în orice moment al zilei. Străduțele cu aromă de cafea și mic dejun te vor face să te îndrăgostești de acest oraș, în fiecare dimineață.

Să nu te sperii dacă oamenii din jurul tău vorbesc tare între ei sau la telefon pentru că acest lucru este tipic pentru spanioli, cărora le place să fie auziți și admirați. În plus, indiferent de cazare, odată ce ieși din hotel vei putea savura o cafea bună la unul din sutele de baruri ce se regăsesc la tot pasul în Madrid.

3. Mănâncă churros și tapas

Nu poți pleca din Madrid fără să încerci vestiții “churros” și minunatele “tapas”. Cu o istorie ce începe încă din secolul XVII, churros sunt deliciile tipic spaniole care se consumă la orice oră din zi, însă mai ales dimineața la cafea de către madrileni.

Cât despre tapas, aceste mici gustări se oferă fie la un pahar de bere sau vin, fie ca antreu înainte de a servi unul din felurile de mâncare ale restaurantului. Poți savura astfel, tapas cu peste sau fructe de mare, cu salate de ton, tortilla sau vestitul “jamon".

4. Vizitează muzeele gratuite

Unul dintre cele mai mari muzee din lume este Prado și se află în Madrid. Picturile semnate de Dali sau Picasso se numără printre atracțiile principale și pot fi descoperite într-una din zilele speciale când intrarea la acest muzeu este gratuită.Mai poți pune pe listă Museo Geominero, dacă vrei să descoperi roci și minerale autentice, Museo de Romanticismo pentru a afla câte ceva despre viața madrilenilor sau Museo Sorolla, cu lucrări deosebite și apreciate pentru stilul inegalabil al artistului în ceea ce privește expunerea luminii în tablouri.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre cele mai interesate lucruri de văzut, probat și făcut în Madrid. Recomandarea este să îți programezi câteva zile bune pentru a te bucura cu adevărat de vibrația și atmosfera orașului spaniol.

Sursă foto: pexels.com

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?