Anularea calatoriei: Afla cum pot fi acoperite costurile printr-o asigurare storno
7/730
calendar_month 13 Mai 2022, 00:00
Cand vacanta planificata in urma cu ceva timp trebuie sa fie anulata pe fondul unui motiv neprevazut, exista o solutie prin care poti recupera sumele pierdute in urma unei anulari. Poate ai pregatit vacanta ideala in detaliu, ai achizitionat biletele de avion, poate ai colaborat si cu o agentie de turism pentru a stabili calatoria perfecta pana la cel mai mic detaliu, dar in urma unui eveniment neprevazut trebuie sa o anulezi. Intr-o astfel de situatie, pe langa regrete, te poti lupta si cu un stres accentuat cand te gandesti la sumele pierdute, dar o asigurare storno facuta la timp te poate scapa de griji!

Asigurarea storno: anularea calatoriei nu trebuie sa afecteze bugetul

Evenimentele neprevazute pot anula o vacanta planificata in detaliu, iar costurile unei anulari pot fi exorbitante. Din aceste considerente, pentru a preveni riscurile unor pierderi neasteptate, o vacanta mai costisitoare trebuie sa vina la pachet cu o asigurare storno. O astfel de asigurare acopera suma cheltuielilor turistice in nenumarate situatii complicate precum: imbolnavirea clientului sau a unei rude, intentarea unui proces de divort, disparitia actelor necesare calatoriei, situatii speciale care limiteaza accesul in tara respectiva sau situatii speciale in care compania de transport nu poate desfasura calatorii.

Este bine de stiut ca in cazul unei asigurari storno, in functie de compania de asigurari aleasa, costurile anularii pot fi acoperite integral sau partial. In aceeasi masura, cum unele situatii ar putea sa nu fie despagubite, este nevoie de o documentare temeinica si o discutie cu un specialist care va putea recomanda cea mai potrivita varianta si cea mai rentabila optiune.

Asigurarile de calatorie devin din ce in ce mai populare pentru cei care planifica calatorii in strainatate. Cum anularile de ultim moment si taxele impuse de acestea pot fi extrem de costisitoare, iar o mare parte dintre statiunile din strainatate nu ofera o rambursare completa, o asigurare de calatorie poate oferi un ajutor real in situatiile neprevazute. Prin beneficiile oferite, o asigurare de calatorie este menita sa previna pierderile insotite de o anulare sau de situatiile delicate care pot aparea pe parcursul unei vacante. Asigurarea de calatorie poate acoperi o varietate de situatii, pierderea bagajelor, intreruperea sau anularea calatoriei si situatiile medicale neprevazute. Printr-o asigurare de calatorie, vor fi acoperite inclusiv cheltuielile medicale neprevazute care pot aparea intr-o vacanta in strainatate, cheltuieli pe care asigurarea medicala standard nu le poate acoperi.

Asigurarile de calatorie vin intr-o varietate de pachete, adaptate unei game largi de nevoi. Evolutia asigurarilor de acest tip a determinat aparitia optiunii de a selecta nivelul de protectie dorit. Asadar, in functie de buget, se poate opta pentru un plan avantajos care acopera costuri de baza sau o acoperire extinsa pentru o gama mai mare de nevoi sau situatii neprevazute. Un alt avantaj il constituie consultanta pusa la dispozitie de marile companii care ofera asigurari de calatorie. Cum o asigurare de acest tip trebuie sa fie aleasa cu o mare atentie, specialistii pot oferi cele mai potrivite solutii, tinand cont de bugetul fiecarui client.

Daca ai planificat in detaliu vacanta ideala in strainatate sau urmeaza sa concepi un plan, te poti orienta si spre o asigurare potrivita nevoilor tale, pentru a scapa de grija cheltuielilor neprevazute. O vacanta vine cu beneficii incomparabile, dar si costurile pot fi pe masura, iar pentru a scapa de riscurile impuse de cheltuielile anularii sau de situatiile neprevazute ivite pe parcursul unei calatorii, asigurarea potrivita iti poate asigura linistea si ii poate oferi bugetului tau siguranta necesara.Sursa foto: Pexels, Unsplash

Sondaj

Ce preferi, mountain bike vara sau iarna, pe zapada?