Amenajarea unei gradini mici: Trucuri pentru crearea spatiului exterior perfect
8/802
calendar_month 27 Nov 2023, 19:00

Visezi la curtea perfectă, dar spațiul de care dispui este limitat? Ei bine, nu te descuraja, deoarece există soluții pentru o amenajare de excepție, pentru a-ți crea propria oază de relaxare. Optimizează fiecare metru pătrat, pentru a crea un mediu armonios, care să îmbine estetica cu funcționalitatea.

Optează pentru mobilierul modular

Mobilierul modular este o soluție practică de amenajare grădini mici, deoarece acesta îți oferă o flexibilitate sporită. Alege canapele extensibile sau modulare, care pot fi configurate în funcție de numărul de oaspeți.

De asemenea, utile îți sunt mesele pliante și extensibile, care ocupă puțin spațiu, atunci când nu sunt utilizate. Nu uita de mobilierul cu spațiu ascuns de depozitare, care îți permite să ai o grădină mult mai organizată, în timp ce găsești mai ușor loc pentru toate obiectele.

Culorile într-o grădină mică

Culorile sunt importante nu doar în spațiul interior, ci și în cel exterior. Alege nuanțe deschise și pastelate, fie că acestea se regăsesc la plante sau la elementele de decor. Acestea vor face grădina să pară mai spațioasă și mai luminoasă.

Dacă optezi pentru o amenajare cu piatră decorativă, alege nuanțe deschise, care să creeze impresia de mai mult spațiu. La fel poți proceda și cu mobilierul sau alte elemente decorative. Nuanțele de alb, bej sau galben nu doar că maximizează vizual spațiul, ci adaugă și un strop de veselie, pe care cu siguranță o vei îndrăgi.

Ghivecele suspendate

Atunci când spațiul pe orizontală este limitat, te poți desfășura pe verticală, iar ghivecele suspendate sunt mereu o alegere inspirată. Chiar dacă nu ai suficient spațiu pentru toate plantele pe care le vrei în propria grădină, poți crește o parte a acestora în ghivece, pe care să le agăți pe stâlpi, garduri sau pereți.

De altfel, specialiștii în peisagistică creează adevărate opere de artă în amenajarea exterioară, prin identificarea celor mai bune soluții de design al grădinii. Ei apelează la grădini verticale, ghivece suspendate și plante cățărătoare, ce adaugă culoare și însuflețesc orice spațiu exterior.

Include ghivece cu elemente decorative atractive și completează armonios estetica grădinii.

Iluminatul exterior

Iluminatul nu poate lipsi din grădina ta. Folosește lămpi solare, care se încarcă de la soare și încurajează sustenabilitatea. Ele pot fi utilizate pentru a evidenția anumite plante sau elemente decorative și a crea o atmosferă magică în grădina ta.De cele mai multe ori, designul minimalist este soluția pentru o amenajare perfectă a spațiilor interioare și exterioare. Mobilierul de grădină cu linii simple și clare, alături de utilizarea echilibrată a plantelor și a obiectelor decorative, este întâlnit frecvent în grădinile moderne, care îmbrățișează funcționalitatea și simplitatea. Spațiile decorate excesiv, cu prea multe plante, piese de mobilier sau obiecte de decor, creează o atmosferă sufocantă, care nu este de dorit în grădină.

Dacă amenajarea grădinii tale mici îți creează dificultăți, poți cere sfatul unor specialiști. Arhitecții peisagistici reușesc de fiecare dată să creeze spații exterioare armonioase, în care fiecare metru pătrat este utilizat inteligent, pentru a răspunde nevoilor tale.Sondaj

Ce preferi, mountain bike vara sau iarna, pe zapada?