5 destinatii din Europa pentru primavara aceasta
7/744
calendar_month 17 Feb 2023, 00:00
Primăvara este, fără îndoială, anotimpul ideal în care să descoperi destinații europene. Temperaturile sunt ideale și te poți plimba în voie, fără să simți frigul iernii sau căldura sufocantă din timpul verii, iar prețurile vor fi mai accesibile, în funcție de locul pe care alegi să-l vezi. Cert este că dacă ți-ai propus să bifezi niște city breakuri anul acesta, acum este momentul să o faci.

Prin urmare, e timpul să-ți cauți bilete de avion, să-ți faci bagajul și să pornești la drum. Noi îți punem la dispoziție o listă cu cele mai bune destinații europene de vizitat primăvara din care să te inspiri. Și ca să-ți venim și mai mult în ajutor, ai aici o listă cu lucrurile esențiale de pus în bagaj.

Budapesta, Ungaria

Mulți îl evită pe motiv că este prea aproape de casă, însă Budapesta este un oraș fermecător, în care cei care au fost deja au revenit, pentru că pur și simplu are multe lucruri de arătat. Primăvara este anotimpul ideal în care să-l vizitezi, pentru că temperaturile medii se situează în jurul valorii de 18 grade Celsius, deci perfecte pentru plimbări în orașul vechi și pe faleza Dunării. Budapesta are de toate pentru toți: obiective istorice, artă, shopping, aventură, relaxare și mâncare bună. Prețurile sunt mai accesibile decât în alte capitale europene și oamenii sunt amabili.

Dublin, Irlanda

Este un oraș cu o istorie bogată și o viață de noapte vibrantă. O simplă plimbare pe străzile din Dublin este o experiență în sine, însă are și multe obiective de vizitat. Dublinul este un oraș cu oameni prietenoși și veseli, cu puburi cu o atmosferă extraordinară, cu parcuri frumoase și catedrale vechi.

Sevilla, Spania

Situată pe malurile râului Guadalquivir, capitala Andaluziei este o destinație ideală pentru primăvară și mult mai accesibilă decât celelalte două destinații urbane populare din Spania - Barcelona și Madrid. Sevilla are un farmec aparte, un vibe excelent și foarte multe obiective de vizitat, între care cel mai vechi palat regal din Europa, Real Alcatraz, construit în stilul maurilor și cea mai mare catedrală gotică din lume, ridicată pe locul unei foste moschei. În lunile aprilie-mai, în Sevilia are loc târgul de primăvară, un festival încântător.

Atena, Grecia

Fiind unul dintre cele mai vechi orașe din lume, Atena are o mulțime de obiective istorice datând din Antichitate, iar primăvara este anotimpul perfect în care să o vizitezi, pentru că temperaturile sunt prietenoase. În plus, poți să mergi la Acropole, principalul obiectiv turistic al orașului, fără să te îngrămădești. Dincolo de istorie, Atena are multe de oferit. Este un oraș frumos, plin de flori, cu cafenele în aer liber și taverne cu mâncare bună.Lisabona, Portugalia

Este o destinație foarte populară, iar primăvara este perioada ideală în care să mergi aici din două motive foarte importante: temperaturi prietenoase și prețuri mai accesibile, cunoscut fiind faptul că în plin sezon este un oraș destul de scump. Indiferent de momentul pe care îl alegi, capitala Portugaliei merită din plin efortul. Este un oraș superb, care îmbină noul cu vechiul, cu nenumărate obiective de văzut și de vizitat, cu o atmosferă specială, tradiții și viață de noapte intensă. Pe selina.com vei descoperi o listă cu 30 de obiective de vizitat și lucruri de făcut în Lisabona.

Foto: Pexels

Sondaj

Ai cumpara o motocicleta noua ca incepator, sau una sh?