4 lucruri la care sa fii atent cand iti cumperi un telefon nou
7/728
calendar_month 27 Apr 2022, 00:00
Telefonul mobil a devenit cel mai folosit gadget din lume. În prezent, 9 din 10 oameni au cel puțin un telefon mobil, pe care îl folosesc pentru a fi în contact cu cei dragi, ca divertisment sau ca instrument în treburile zilnice. Însă orice telefon mobil, ca orice dispozitiv electronic, trebuie schimbat la un moment dat. Acest lucru depinde de foarte mulți factori, cum ar fi modul de utilizare sau ultimele noutăți în materie de hardware și software. Dacă ți-ai propus achiziționarea unui telefon mobil nou, iată la ce să fii atent atunci când faci acest pas, pentru a te asigura că faci alegerea corectă.

Experiența altor utilizatori

Unul dintre cei mai importanți pași pe care îi poți face atunci când achiziționezi un telefon nou este să citești review-uri de la specialiști sau alți utilizatori. Într-un review, ca acesta, vei găsi o mulțime de informații, cum ar fi: specificații tehnice, performanțe, puncte forte, mod de lucru, dar și experiența personală a utilizatorului. Îți recomandăm să citești cât mai multe review-uri, pentru a te asigura că îți formezi o părere obiectivă cu privire la modelul de smartphone pe care l-ai ales.

Capacitatea bateriei

În prezent, unul dintre cele mai importante aspecte la un telefon mobil este capacitatea bateriei. Dacă îți place să asculți muzică și podcasturi sau să te uiți la filme de pe telefonul mobil, cu siguranță nu vrei să te trezești cu telefonul descărcat. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru un model de smartphone cu o capacitate generoasă a bateriei, gata să îți satisfacă nevoia de a folosi telefonul în orice moment al zilei.

Display-ul

Dacă știi că îți vei petrece mult timp cu ochii în ecranul telefonului mobil, un lucru la care trebuie să fii atent este display-ul acestuia. Asigură-te că optezi pentru unul suficient de luminos și clar, astfel încât să poți citi texte de pe telefonul mobil și în condiții de lumină puternică. În prezent, display-urile OLED și AMOLED sunt considerate cele mai bune, deoarece oferă o mulțime de beneficii, cum ar fi luminozitate și contrast ridicate, timp de răspuns rapid și rezoluție capabilă să afișeze fonturi și obiecte de dimensiuni mici la o calitate superioară.

Spațiul de stocare

Un alt factor important pentru orice smartphone este spațiul de stocare. Dacă ești pasionat de fotografie și filmulețe, sigur nu vrei să te trezești că memoria telefonului este plină și ești nevoie să ștergi din fișiere, pentru a elibera din spațiu. O să găsești pe piață telefoane mobile ce oferă de la 256 GB până la 1 TB, mai mult decât suficient pentru aplicații, documente și fișiere multimedia. Desigur, poți opta și pentru un telefon ce oferă stocare în cloud, însă vei avea nevoie de o conexiune permanentă la internet pentru a putea accesa fișierele dorite.Ne dorim ca informațiile din articol să te ajute să faci cea mai bună alegere la achiziționarea următorului tău telefon. Iată și un articol drăguț în care vei descoperi câteva sfaturi despre cum să ai grijă de noul tău telefon.

Sursă foto: freepik.com

Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?