Son Doong - cea mai mare pestera din lume
4/411
calendar_month 05 Apr 2012, 15:14
Pana in anul 2009 recordul pentru cea mai lunga pestera din lume era detinut de Pestera Caprioarelor, situata in insula Borneo, Malaezia.

Odata cu studiul realizat de un grup de oameni de stiinta britanici de la British Cave Research Association, in perioada 10-14 aprilie 2009, Son Doong a devenit oficial pestera cu cele mai lungi coridoare din lume.

Cunoscuta de catre localnici de mai bine de 18 ani, mai ales din cauza raului subteran ce o strabate, pestera era privita ca un loc straniu, din cauza suieratului permenant facut de catre rau in adancuri.

Cea mai mare camera a pesterii Son Doong are peste cinci kilometri in lungime, 200 de metri inaltime si 150 de metri latime.

Exploratorii au reusit sa parcurga doar 6,5 km din lunngimea pesterii, din cauza unor lungi pasaje inundate, de aceea lungimea exacta a acesteia inca nu este oficial declarata.

Fotograful, alpinistul si scufundatorul Carsten Peter prezinta mai jos povestea din spatele imaginilor realizate de el in pestera Son Doong, intr-un material marca National Geographic:

https://


Sondaj

Ce credeti despre asigurarile de accident in cazul sporturilor extreme?