xtrem.ro  »  Pe Munte  »  Snowkiting  »  Tipuri de zmee pentru snowkiting

Tipuri de zmee pentru snowkiting

4/401
calendar_month 07 Feb 2012, 22:27
Cand iti alegi echipamentul de snowkiting, tine cont de: greutatea ta, dimensiunea zmeului, conditiile zapezii, viteza vantului.

Greutatea: Snowkitingul, ca majoritatea sporturilor de vant, necesita dimensiuni diferite ale `panzei` (zmeului), in functie de viteza vantului, abilitatile si greutatea raiderului.

Un rol important il joaca si stratul de zapada: zapada mare are nevoie de o putere mai mare a zmeului.

Alegerea zmeului potrivit:

Snowkitingul permite utilizarea a doua tipuri de zmee: cele cu folii celulare deschise(foil),sau cele cu structura gomflabila (LEI).

Zmeele cu folii celulare, sunt de departe cea mai ieftina solutie. Aceste zmee zboara cu patru ancore si pot fi relansate cand cad in zapada.

Principalul avantaj al zmeelor cu folie celulara este ca sunt usor de lansat, usor de restabilit, au o durata de viata mare, iar pretul este bun.

Ele costa cat un LEI si nu sunt relansabile pe apa, in majoritatea cazurilor. Cele care se pot relansa si din apa, costa mult mai mult si nu sunt la fel de usor de pus in functiune sau de oprit, ca cele cu folii celulare.

LEI: Acesta este zmeul standard pentru kiteboarding. Utilizeaza margini umflate cu aer care sa-i mentina forma si sa permita relansarea din apa.

Zmeele moderne tip LEI sunt stabile, se pot folosi atat pe zapada cat si pe apa si in cele mai multe cazuri, se pot lansa si invers.

Exista zmee care sunt construite cu o a5-a ancora care le permite sa fie invers redresate si relansate.

Unul din avantajele majore ale utilizarii zmeelor LEI pe timpul iernii, este ca te vei familiariza complet cu ele in sezonul de iarna, si vei fi gata pregatit pentru cand le vei folosi pe apa. Ca un punct slab al lor, LEI pot fi foarte usor rupte pe gheata sau de colturi ascutite.


 
 
 
 
Sondaj
Cati bani ati fi dispusi sa dati pe un echipament complet de scuba diving?