Snowkiting - zmeul si snowboardul sau skiurile
3/358
calendar_month 07 Feb 2012, 22:21
Kiteboarding de iarna. Se poate practica pe munte, pe lacuri si campii inghetate sau chiar pe campii cu iarba verde. Pe skiuri sau placa si propulsat de un zmeu cu puterea vantului. Acesta este snowkiting.

Snowkiting-ul este un sport de iarna care combina puterea vantului si tehnicile kitesurfului, cu echipamentul de snowboard, sau schi.

Snowkiting se poate face atat cu placa de snowboard, cat si cu schiurile alpine sau de tura. Unii practicanti de snowkiting folosesc chiar echipamentul de kitesurf si la zapada.

Snowkiting difera de celalalte sporturi alpine prin aceea ca da posibilitatea de a te deplasa in ce directie doresti, chiar si la deal.

A devenit un sport foarte popular acolo unde se practica sporturile de iarna, in Franta, Elvetia, Austria, Norvegia, Suedia si vestul Statelor Unite.

In Romania sunt foarte putini cei care dispun de astfel de echipament.

Kiteskiing se poate spune ca a fost inventat in Statele Unite la mijlocul anilor `80, cand se utilizau un fel de parasute transformate pentru a se merge cu skiurile pe lacurile inghetate si pe campuri.

Astfel, s-au dezvoltat mici ateliere unde se construiau kiteski-urile.
Denumirea de snowkiting a fost inventata in tarile europene de catre practicantii acestui sport.

De asemeni, se mai practica kitingul si pe campurile cu iarba si pe plaja prin utilizarea de landboarduri sau buggy .

Autor: Ioana

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?