Snowkiting - ce riscuri implica?
3/383
calendar_month 09 Mar 2012, 10:04
Snowkiting-ul este asa cum stii, un sport extrem relativ nou la noi in tara si care presupune folosirea fortei de tractiune a unui zmeu pentru deplasare, de unde si denumirea cunoscuta de `power kite`.

Zmeul are diferite dimensiuni, variind de la 2 la 22 metri patrati, in functie de destinatia de folosinta.

Echipamentul folosit este de regula cel folosit si la snowboarding sau ski, fara alte elemente de siguranta suplimentare.

Unde apar riscurile la acest sport?

Ele depind in primul rand de tipul de snowkiting practicat. Daca este vorba de snowkiting simplu, fara folosirea skiurilor, ci doar a kite-ului (zmeului) si a placii, atunci riscurile apar cand te confrunti cu un vant puternic in zone de zbor deschise.

Te poti lovi de cladiri daca nu reusesti sa te opresti la timp, poti atinge fire de inalta tensiune sau poti chiar cadea in apa. Totul depinde de cat de bine stii sa strunesti zmeul cand este vant puternic.

Cand folosesti pe langa zmeul de zbor si skiurile, atunci lucrurile se complica putin, pentru ca zona genunchilor este mai expusa. Creste riscul de leziuni articulare, de la simple entorse la rupturi de ligament sau chiar fracturi.

Purtarea castii de protectie este obligatorie, pe toata durata "distractiei".

De asemenea ar fi indicata si folosirea de cotiere, pentru pritejarea articulatiilor coatelor, in cazul unei coliziuni mai serioase.

https://


Sondaj

Ati fi dispusi sa faceti scufundari intr-o zona populata de rechini?