Schiuri sau placa la snowkiting
3/361
calendar_month 07 Feb 2012, 22:29
Pentru primul tau sezon de snowkiting, foloseste echipamentul cu care te simti mai familiar, si cu care te-ai mai dat si inainte. Nu este neaparat nevoie sa ai cea mai buna pereche de schiuri sau cea mai frumoasa placa de snowboard ca sa te simti bine la snowkiting.

Schiurile:

Schiurile recomandate pentru practicarea acestui sport sunt cele de all mountain. Schiurile au avanatajul ca iti permit sa iti misti picioarele si astfel ai mai mult control asupra zmeului, daca vantul este slab. In functie de dimensiune si forma, schiurile pot ajunge la viteze incredibile.

Snowboardul:
Snowboardul are avantajul ca iti ofera o tura foarte asemenatoare cu kiteboardul pe apa. Pozitia si miscarile picioarelor sunt similare, astfel ca, odata invatand snowkitingul pe placa, vei putea trece primavara la ture de kiteboarding.

Diferenta va consta numai in felul cum se distribuie greutatea. La snowboarding vei avea nevoie de mai multa presiune pe fata, pentru a-ti mentine echilibrul.

Dimensiunile snowboardului sunt alese subiectiv, dar, in general, o placa de 165 cm este potrivita pentru o persoana de 1.80m.

Legaturile snowboardului: legaturile automate sunt un avantaj in plus al snowboardului, dar nu neaparat necesare. Nu este neaparat nevoie sa investesti o avere pe un echipament de ultima ora.

Sondaj

Este sigura masina de raliu in eventualitatea unui accident?