Locul potrvit pentru snowkiting
3/362
calendar_month 07 Feb 2012, 22:32
Locatia ideala pentru snowkiting trebuie sa fie un spatiu larg, lacuri bine inghetate, cu un strat de zapada de 10-15 cm.

Stratul de zapada de 10-15 cm este mai confortabil cand cazi, si nu este nici asa de mare, incat sa impotmoleasca un incepator.

Dupa ce faci progrese in acest sport, vei cauta zapada din ce in ce mai mare.

Multi snowkiteri prefera campuri largi si deschise, numai asigura-te ca ai permisiunea proprietarului terenului respectiv.

Inspecteaza bine terenul unde ai de gand sa te dai cu snowkiteul, inainte de a incepe sa te dai. Verifica daca sunt copaci, garduri, case, linii de inalta tensiune sau strazi in zona.

Pastreaza o distanta de 100 de metri fata de orice obstacol pe directia vantului.

Este important sa ti cont si de faptul ca zmeul te poate face sa executi salturi mari, deci ar fi de preferat sa incerci salturile noi pe o zapada mai mare.

Nu sari decat daca esti sigur ca vei avea spatiu suficient pentru aterizare in siguranta.

Gandeste-te la siguranta ta inainte de toate si apoi distreaza-te cu snowkiteul. Mai bine renunta sa te mai dai, decat sa te dai intr-o zona care ti se pare periculoasa.

Nu uita sa iti verifici echipamentul inainte de a incepe sa te dai. Verifica de mai multe ori deschiderea si functionalitatea sistemelor de siguranta.

Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?