Snowboarding pentru parinti
3/340
calendar_month 06 Feb 2012, 15:24
La ce varsta poate un copil sa inceapa sa faca snowboarding?
Placile sunt facute pentru copii incepand cu varsta de 5 ani, insa nu orice copil de 5 ani poate face snowboarding. La aceasta varsta, depinde de fiecare copil daca va invata sa faca snowboarding sau nu.

Copii pot considera mult mai distractiv saniusul sau schiurile. Daca alegi sa mai astepte cativa ani, copilul tau isi va dezvolta intre timp o musculatura mai puternica, putand sa acumuleze experienta in acest gen de sporturi. Pe multe partii de altfel, limita de varsta admisa pentru orele de snowboarding este de 7 ani.

Ar trebui ca si copilul meu sa ia ore?

Da! Orele sunt sustinute de instructori profesionisti care stiu sa explice tehnicile si care pot contribui la cresterea experientei copiilor si abilitatii de a reusi sa invete. Instructorii stiu ce se poate invata in functie de particularitatile varstei, iar invatatul alaturi de copii de aceiasi varsta poate fi distractiv. Poti alege intre lectii cu durata de o zi sau cursuri care sa tina intre 3 si 8 saptamani.

Ce fel de echipament va fi necesar pentru copilul meu?

Va avea nevoie de placa, legaturi, boots pentru copii. Gasirea numarului potrivit este foarte importanta, asa ca poti cere sfatul vanzatorului sau celui care inchiriaza echipamentul sa hotarasca ce este mai bine pentru copilul tau. Echipamentul include obligatoriu casca si costum impermeabil. De asemenea se recomanda folosirea unor manusi cu protectii, carapace, genunchiere si cotiere.

Sa inchiriez sau sa cumpar?

Inchirierea poate fi o solutie ideala mai ales in faza in care copilul tau sta pe ganduri daca va face sau nu in continuare snowboarding. Unele partii au chiar pachete care includ bilete pentru telescaun si lectii pentru incepatori.

Daca ti-ai propus sa cumperi, probabil vei fi tentat sa achizitionezi tot echipamentul un pic mai mare, insa tine cont de faptul ca, cu cat echipamentul va fi pe masura, cu atat copilul va invata mai repede.

Atentie! Nu toate partiile accepta snowboardul!
Exista in continuare partii care nu accepta snowboarderi, asa ca asigura-te ca acest lucru este permis.

In sfarsit...

Fie ca esti un snowboarder cu experienta, fie ca nu ai mai vazut in viata ta o partie de ski, snowboarding-ul poate fi o activitate distractiva alaturi de copilul tau. Exista lectii si pentru adulti, si din ce in ce mai multi oameni devin atrasi de acesta. Este probabil sa fi la fel de incantat ca si copilul tau!

Sondaj

Ce preferi, mountain bike vara sau iarna, pe zapada?