Inainte sa iti cumperi un snowboard
3/339
calendar_month 06 Feb 2012, 15:12
Exista multe tipuri de snowboarduri bune pe piata. Smecheria consta in a alege boardul care ti se potriveste cel mai bine. Cand te duci sa iti cumperi un snowboard, tine cont de urmatoarele 5 lucruri importante:

Tipul snowboardului - freestyle, freeride sau race


Exista 3 stiluri de snowboarding: freestyle, freeride si carve/race. Cei mai multi raideri, practica stilurile freeride sau freestyle, in timp ce snowboarding race este mai putin intalnit.
Producatorii au scos pe piata placi de snowboard pentru fiecare din aceste stiluri, asa ca, este bine sa stii la ce categorie de raider te incadrezi inainte sa pleci la cumparaturi.

Pretul snowboardului
Cele mai ieftine placi costa in jur de 600 lei si sunt ceva mai grele, fiind create pentru incepatori si pentru raideri mai putin agresivi.

Placile medii costa de la 1000 lei in sus, sunt putin mai usoare si sunt create pentru raiderii medii sau ocazionali.

Cele mai scumpe modele sunt si cele mai bune, costa de la 1500lei in sus si sunt mult mai usoare decat cele obisnuite. Au elemente in plus, pentru a veni in intampinarea nevoilor raiderilor avansati, cum ar fi canturile special facute pentru viteze mari.

Dimensiunile snowboardului

Dimensiunile corecte ale placii, depind foarte mult de stilul practicat si de inaltimea si greutatea raiderului.

Majoritatea oamenilor prefera placi care le ajung intre barbie si gura. Placile potrivite pentru zapada powder sau pentru intreceri de viteza, vor fi mai lungi; placile pentru freestyle sau acrobatii, sunt mai scurte.

Riderii mai grei pentru inaltimea pe care o au, isi pot lua placi ceva mai lungi si mai rigide (in timp ce, raiderii mai usori decat media pentru inaltimea lor, trebuie sa isi ia placi mai scurte si mai flexibile).

Latimea placii
Latimea este un factor deosebit de important, in special pentru fete, da si pentru baietii cu talpa peste sau mult sub medie.

Baietii cu talpa mai mica, precum si fetele, au nevoie de placi inguste; baietii cu talpa mare, placi mai late. Ideea este ca, atunci cand stai pe placa in pozitia de alunecare, trebuia ca butii, sa treaca cu aproximativ un centrimetru peste marginile placii.

Snowboardul pentru femei
O noua aparitie pe piata de snowboard, este si placa special construita pentru femei. Aceste placi sunt mai stramte, pentru picioare mai mici si sunt mai flexibile, pentru rideri usori.

Sondaj

Ce parere ai de echipamentul complet pe timpul verii?