Actun Loch Tunich - gaura neagra din Belize
4/496
calendar_month 20 Sep 2012, 16:07
Daca crezi ca adrenalina la cote maxime iti este indispensabila in orice momentt atunci poate ar trebui sa iti indrepti atentia catre Belize.

Mai exact catre muntii Maya acolo unde se deschide gura haului supranumit de catre localnici "gaura neagra".

Diferenta de nivel fata de bazinul montan este de peste 90 de metri, iar varfurile copacilor se zaresc undeva la 60 metri dedesubt.

In ce consta experienta extrema?

E usor de ghicit...ajungi pe buza grotei, imbraci harnasamentul special oferit de ghidul cu care ai venit si incepi...coborarea!

Imaginea de sus nu e una tocmai linistitoare, pentru ca tot ce vezi sub tine este doar o imensa gaura neagra, insa dupa ce-ti invingi frica si cobori in adanc peisajul de schimba spectaculos iar varfurile copacilor, de un verde impresionant, incep sa coloreze decorul.

Coborarea dureaza ceva timp, in functie de cat de experimentat esti, insa odata ajuns jos ai parte de un tratament preferential, sub forma unui picnic in natura.

Intrebarea se pune insa dupa picnic: cum ajung inapoi??
Eh, doar stii raspunsul. Te catari pe franghie inapoi, pana la buza grotei.

Si nu, nu este la fel de usor cum ai coborat, caci aici se face simtita nevoia de antrenament fizic, in special la brate.

Asa ca vei transpira din plin, iti vei cauta des suflul si vei avea sentimentul ca vrei sa renunti. Insa aceasta optiune nu exista, asa ca vei continua pana in varf!

Unde te asteapta o bautura racoritoare si o baie in piscina. Nu mai e asa greu, asa-i?

Iata si cateva filmari de-ale curajosilor:

https://


Sondaj

Cat de des te uiti la stirile sportive la TV?