Urca pe munte! Bucura-te de experienta!
3/363
calendar_month 08 Feb 2012, 16:48
Indiferent de anotimp, atunci cand urci pe munte te bucuri de o experienta fantastica atat la nivel fizic cat mai ales senzorial.

Bucura-te de experienta drumetiei de fiecare data si incarca-te cu energie!

Orice drumetie presupune in primul rand un exercitiu fizic deloc neglijabil.

Sportul a mentinut intotdeauna organismul in cea mai buna conditie si stare de sanatate, asa ca beneficiile aduse de urcatul pe munte nu pot fi decat salutate.

Iar daca nu ai o conditie fizica de invidiat, este timpul sa afli ca acest lucru nu reprezinta un impediment in calea drumetiei tale. La inceput vei face excursii de scurta durata, alegand trasee de dificultate mica si care nu iti solicita foarte mult organismul.

Pe masura ce vei capata experienta vei simti singur cum conditia ta fizica se imbunatateste si cum traseele dificile, pana acum interzise, incep sa iti faca cu ochiul!

Insa indiferent de traseul ales si de cat de bine stai la capitolul tonus muscular, nu neglija niciodata exercitiile fizice de incalzire, inainte sa pleci propriu-zis pe traseu.

Intinderile controlate, respiratia adecvata si incalzirea musculaturii sunt pasi obligatorii pentru orice iubitor al drumetiilor montane.

Acestea, impreuna cu o imbracaminte adecvata, care sa lase pielea sa respire dar sa si mentina o temperatura corporala confortabila, incaltaminte specifica pentru traseul ales si recipientele de hidratare vor face din drumetia ta o experienta de neuitat.

Si, cel mai important, lasa-ti mintea sa viseze, sa imagineze, sa simta. Trage adanc aer in piept, bucura-te de priveliste si multumeste naturii pentru darul imens pe care ni-l face!

Sondaj

Ce preferi, mountain bike vara sau iarna, pe zapada?