Trasee turistice in Bucegi
3/348
calendar_month 07 Feb 2012, 11:56
Pentru amatorii de trasee turistice in Bucegi am pregatit o lista cu cele mai cunoscute si practicate de iubitorii muntelui. Ele sunt impartite pe grade de dificultate si durata parcurgerii lor.

1. Sinaia (800m) - Hotel Alpin(1400m) - Curmatura Varfului cu Dor(1940m) - Valea Izvorul Dorului - Saua Laptici(1830m) - Hotel Pestera(1610m).
Marcaj: banda rosie
Durata: 5-6 ore

Descriere: De la Hotelul Furnica, traseul urca continuu pana in Saua Varfului cu Dor, trece sugestiv pe langa Cabana Bradet, Hotel Alpin, Cabana Valea cu Brazi. Dupa punctul `La Lac`, continua pe langa Piatra Turcului si urcand pe Muntele Furnica, ajunge in Saua Varfului cu Dor, coboara prin Valcelul Varfului cu Dor, urca in amonte pe Valea Dorului si dupa un urcus scurt in Saua Laptici, coboara spre Hotelul Pestera.

2. Sinaia(800m) - Cabana Poiana Stanei(1270m) - Cabana Piatra Arsa(1950) - Cabana Babele(2200m) - Cabana Omu(2505m) - Valea Malaiesti - Uzina Electrica Rasnov (815m) - Rasnov(675m).

Marcaj: banda albastra
Durata: 13-15 ore

Descriere: Traseul urca continuu de la marginea orasului Sinaia, trecand prin Valea Pelesului, traverseaza Poiana Stanei. Mai sus urca pe Piciorul Pietrei Arse, ocoleste Obarsia Vaii Pelesului si coboara spre Cabana Piatra Arsa. Traverseaza Valea Dorului, depaseste Saua Cocora-Laptici si coboara prin Poiana Varful cu Bradet la Cabana Pestera. De aici urmeaza malul stang al Vaii Ialomitei, pana la Cascada Obarsiei si urca in curmatura Vaii Cerbului. Dupa un scurt urcus, atinge Varful Omu, de unde urmeaza o coborare usoara spre NNV pe Muntele Bucsoiu. Traseul se orienteaza spre dreapta si coboara accentuat in serpentine in Caldarea Malaiesti, pana in apropierea fostei Cabane Malaiesti. De aici drumul coboara prin padure si dupa ce se lasa la dreapta traseul spre Cabana Diham, continua spre stanga coborand in drumul forestier din Valea Glajariei, pe care il urmeaza pana la Rasnov.

3. Poiana Stanei (1270m) - Valea Babei - Poiana Tapului

Marcaj: punct galben
Durata: 75- 90 minute

Descriere: Din Poiana Stanei, poteca coboara prin padure, traverseaza Paraul Pietrei Arse, ajunge in drumul forestier din Valea Babei si pe acesta in Poiana Tapului.

4. Poiana Tapului(860m) - Cascada Urlatoare(1100m).

Marcaj: punct albastru
Durata: 45-60 minute

Descriere: Traseu foarte usor prin padure, in lungul drumului forestier (2 Km); la capatul acestuia urmeaza un urcus scurt si mai accentuat.

5. Busteni(885m) - Cascada Urlatoare(1100m).
Marcaj: punct rosu
Durata: 90 minute

Descriere: Traseul trece pe langa statia Telecabinei din Busteni si dupa ce se desparte de traseul 7 urca prin padure, traverseaza firul Vaii Urlatoarea Mare, orientandu-se spre Valea Urlatoarea Mica.

6. Busteni(885m) - Drumul Urlatorilor - Cantonul Jepi(1960m) - Cabana Piatra Arsa(1950m).

Marcaj: triunghi albastru

Durata: 3 ore jumate - 4 ore jumate

Descriere: De la Fabrica de Hartie, traseul este comun cu traseul 5, trece pe langa statia Telecabinei si urmeaza drumul forestier. In scurt timp il paraseste si urca prin padure in punctul `La Gratar`. Se desparte de traseul 5. Iese in zona alpina pe Creasta Urlatorilor, urmeaza portiunea denumita `La Scari` si dupa un urcus scurt prin jnepenis, poteca ajunge la marginea platoului.

Observatii - Drum interzis pe timp de iarna.

Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?