Jacheta softshell/windstopper
4/483
calendar_month 01 Aug 2012, 14:34
Mai ales la munte, unde vantul bate deseori cu putere si temperaturile sunt uneori scazute, este indispensabil echipamentul de buna calitate, care izoleaza termic corpul de exterior.

Una din piesele de rezistenta foarte cautate in ultima vreme este si jacheta softshell/windstopper. De unde vine denumirea acesteia?

Softshell reprezinta de fapt un material care lasa corpul sa respirere, este rezistent la vant, la apa si la uzura ridicata si esteideal echipamentul folosit in activitatile in aer liber.

Materialul este unul elastic, asa ca se muleaza bine pe corp si nu lasa vantul sa patrunda.

Jacheta softshell este foarte usoara, se usuca foarte repede si are o durata de utilizare indelungata. Aceasta se spala la 40 grade (nu iese culoarea) si nu se calca.

Personalizarea unei astfel de jachete se recomanda a fi facuta brin broderie.

Ai putea spune ca detii deja un astfel de echipament termic, in persoana unui polar, nu?

Ei bine, nu, pentru ca polarul desi este calduros nu este respirabil, asa ca atunci cand incepi sa transpiri, lucrurile se complica. Si polarul nu face fata unui vant puternic, pe cand softshell-ul da. Te-am convins?

Jachetele softshell se comercializeaza in doua variante, captusite sau laminate, in functie de scopul pentru care o achizitionezi.

Am cautat putin prin magazine si am dat de urmatoarele produse. Ramane ca tu sa alegi!

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?