Incaltaminte drumetie - sandalele
3/394
calendar_month 26 Mar 2012, 12:18
Incaltamintea reprezinta un element foarte important atunci cand faci bagajul pentru o drumetie pe munte, caci sa recunoastem, iti poate face calatoria placuta sau ti-o poate transforma intr-un cosmar.

In functie de temperatura de afara dar si de traseul ales poti opta intre mai multe tipuri de incaltari. Insa orice ai alege nu fa rabat la calitate, chiar daca uneori preturile sunt destul de piperate.

Un material prost ales sau ales din economie iti poate face piciorul sa se simta inconfortabil, prin transpiratia excesiva sau permeabilitatea la apa.

La fel de importanta este talpa incaltarii, care ideal trebuie sa fie confectionata din materiale care absorb bine socurile pentru a nu le transmite mai departe coloanei vertebrale si urmand forma anatomica a piciorului.

Iata cateva optiuni, fiecare cu bune si rele:

Sandalele de drumetie

Un lucru stiut de toti pasionatii de drumetii montane este acela ca la o sanda de munte cea mai importanta este talpa, obligatoriu din Vibram. Forma este importanta, si aici cele cateva firme specializate gen Teva, Salomon, McKinley, Triop fac diferenta.

Le poti folosi pe drumuri forestiere, cand temperaturile sunt foarte ridicate.

De asemenea sunt ideale in drumetii in jurul unui curs de apa, cum sunt cheile sau canioanele, deoarece se usuca foarte repede si nu mentin piciorul ud.

Curelele trebuie sa fie obligatoriu ajustabile in jurul gleznei, iar prinderile uzuale sa fie cu arici sau catarame.

Optional poti beneficia si de protectie antimicrobiana pe baza de zinc sau de varf inchis pentru evitarea loviturilor la degete la contactul cu pietrele de pe traseu.

Sandalele sunt ideale si in jurul cortului, in loc de papuci.

Insa sandalele trebuie sa reprezinte incaltamintea secundara din drumetia ta, alaturi de alte incaltari mai rezistente si mai inchise.

Sondaj

Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?