Echipamentul necesar in drumetii - incaltamintea
4/445
calendar_month 14 Mai 2012, 13:06
Orice drumetie presupune atingerea a doua obiective esentiale: miscare si recreere.

Indiferent de destinatie, traseul ales iti ofera miscarea de care organismul are nevoie iar destinatia deconectarea de la grijile zilnice si incarcarea cu energie.

Orice persoana care pleaca in drumetie, indiferent ca merge singura sau in grup are nevoie de un echipament minim necesar.

In functie de destinatia aleasa, de dificultatea traseului si de anotimpul ales pentru drumetie, acest minim necesar de echipament se poate suplimenta.

Incaltaminte principala
O pereche de bocanci este indispensabila in drumetie, indiferent ca anotimpul ales pentru deplasare este vara.

Mai ales in zona montana, bocancul va proteja mult mai bine piciorul de alunecari, de torsiuni ale gambei sau de muscaturi de serpi.

Cei mai potriviti sunt bocancii de 4 sezoane, care pot fi purtati pe toata perioada anului.

In ceea ce priveste materialul din care acestia sunt confectionati, alege unii prevazuti cu o membrana impermeabila si termoizolanta, ce permit aerisirea piciorului, de tip TEX: goretex, sympatex, drytex.

Talpa trebuie sa aiba striatii aderente la sol (recomandata este talpa din VIBRAM), sa fie semirigida (pentru bocancii de vara) sau rigida (pentru bocancii de iarna, pentru prinderea claparilor).

Incaltaminte de schimb
In perioadele de stationare, la cort sau in zone in care te deplasezi dintr-un loc in altul poti folosi incaltaminte mai usoara, cum ar fi adidasii, tenesii sau sandalele.

Acestia permit piciorului sa se relaxeze dupa purtatul bocancilor mai grei si mentin talpa piciorului mai aerisita. Alege incaltaminte cu talpa flexibila si din material textil sau mix textil-piele, in cazul sandalelor.

Sondaj

Cum ai prefera sa fii legat daca ai practica bungee jumping?