Rock Climbing pentru incepatori
3/389
calendar_month 15 Mar 2012, 15:08
Familiarizeaza-te cu tot ce inseamna rock climbing. Exista o gama larga de resurse informationale, de la carti si reviste pana la cea mai importanta, internetul.

E extrem de important sa intelegi gradul de risc la care te expui. Vigilenta si atentia sunt elemente esentiale pentru a-ti asigura securitatea in timpul escaladarilor.

Informeaza-te asupra diferitelor stiluri de rock climbing si afla care te atrage cel mai mult.

Familiarizeaza-te cu echipamentul necesar pentru climbing, invata toate functiile si utilitatile acestuia.

Va trebui, de asemenea, sa te pregatesti, fizic vorbind. Rock climbing-ul este un sport solicitant, deci e important sa te concentrezi pe mentinerea sanatatii si obisnuirea cu rezistenta la efort si stres. Asigura-ti un program de exercitii si antrenament care sa iti convina mai bine.

Ia lectii in mod regulat. Astfel, vei acumula cunostinte de la cineva avizat, in timp real.

Invata cel putin principiile de baza ale sportului, este esential daca vrei sa te apuci de asa ceva.

Invata diferitele tehnici de climbing, precum si alte modalitati. Cauta sa-ti imbunatatesti permanent cunostintele.

Dupa insusirea cunostintelor teoretice, e timpul pentru punerea lor in practica. Incepe sa exersezi tehnicile si miscarile invatate in sali speciale de "indoors climbing".

Ia legatura cu `climberi` experimentati. Vei afla informatii valoroase despre felul in care ei vad aceasta activitate. Iti pot oferi sfaturi importante vis-a-vis de experientele lor anterioare.

Ca si in cazul altor sporturi, invatarea trebuie sa fie un proces continuu. Daca incepi cu rock climbing-ul, trebuie sa ai habar de tot ce e nevoie sa stapanesti pentru a putea practica aceasta activitate. In ciuda faptului ca e aproape imposibil sa stapanesti la perfectie acest sport, te vei perfectiona pe masura ce vei invata mai mult.

Sondaj

Ce consideri indispensabil in echipamentul de drumetie?