Dean Potter - acrobatie si alpinism duse la extrem
4/488
calendar_month 30 Aug 2012, 11:40
Cand spui Dean Potter ai spus deja tot - renumele acestui acrobat si alpinist american a depasit granitele oricarui stat si continent.

Vestit pentru numeroasele spectacole de alpinsim si mers pe franghie la inaltimi ametitoare, Dean Potter marturiseste: "Cand simt moartea aproape devin mult mai constient si atunci toate simturile mi se amplificA´┐». E o stare de care am devenit cumva dependent".

Da, probabil multi l-ar trimite la spitalul de nebuni, insa modalitatile prin care ne extragem "doza" de adrenalina ne privesc strict personal, asa ca el are mii d efani in intreaga lume care ii impartasesc pasiunea si il inteleg pe deplin.

Printre ultimele sale experiente bifate se numara si traversarea unei partidin canionul Enshi din China, facand echilibristica pe o franghie de numai doi centimetri latime si aflandu-se la 1.800 de metri inaltime deasupra prapastiei.

Incercarea de travesrsare s-a facut in conditiile in care Dean nu avea nicio protectie asigurata. O singura miscare gresita i-ar fi fost fatala curajosului, insa in mai putin de doua minute, Dean a parcurs cei 40 de metri de franghie sia trecut astfel si peste aceasta provocare, in uralele spectatorilor inmarmuriti.

Partea cea mai dificila, dupa cum marturiseste Dean, a fost faptul ca frabhia nu era perfect intinsa, astfel ca oscilatiile cauzate de acest fapt au sporit considerabil riscul unei accidentari fatale.

https://


O alta experienra notabila este echilibristica facuta de Dean Potter la Taft Point in Yosemite National Park.

De altfel el a fost si protagonistul unui documentar din 2007, "Am Limit", in regia lui Pepe Danquart, in care sunt prezentati Alexander si Thomas Huber, doi frati care de mici si-au intins la maxim propriile limite.

Pasiunea pentru catarari montane i-a propulsat in prima liga si le-a oferit popularitate si respect printre alpinisti. Ultima provocare este catararea-viteza a varfului El Capitan din Parcul National Yosemite (California), cunoscut pentru unghiuri extreme si portiuni periculoase.

Sondaj

Ce parere ai de echipamentul complet pe timpul verii?