Creasta Vartopel - Arpasel
4/471
calendar_month 21 Iun 2012, 14:29
Autor: Florin Vestale
haipemunte.wordpress.com
Data: 13-15 august 2011

ATENTIE: Acest traseu se adreseaza doar alpinistilor si implica folosirea echipamentului adecvat si a tehnicilor de catarare, filare si rapel.

Ideea de a parcurge aceasta creasta a fost a lui Marius, inca de pe la inceputul verii, vorbise cu cateva persoane, dar nu avea nimic garantat si undeva in iulie trebuia sa mearga.

Din pacate pentru el si din fericire pentru mine vremea nu a tinut cu el atunci si a amanat, iar eu in acel weekend am mai capatat ceva experienta in catarare si rapel si prin cascade.

Lucru foarte important pentru psihicul meu si care mi-a dat incredere.

Cum perioada 13-15 august 2011 se anunta cu vreme ok in Fagaras, si pentru 14 aproape perfecta, hotaram sa plecam de joi spre masiv, cu mai multe obiective: Varful Negoiu si Moldoveanu pentru mine si Creasta Vartopel-Arpasel pentru Marius.

Primul obiectiv a picat datorita conditiilor meteo vitrege de la Caltun, speram ca macar ca in ziua de vineri sa fie aiba meteorologii dreptate. Si de dimineata se anunta bine, cer senin, vant aproape deloc.

Plecam din campingul aflat mai jos de Balea Lac, punem in rucsacul lui Marius echipamentul de alpinism si urcam in Saua Capra, trecem de Lacul Capra si ne indreptam spre Monumetul Alpinistilor Oradeni.

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?