Windsurfingul si Noua Zeelanda
7/77
calendar_month 02 Feb 2012, 15:45
Fiind formata din doua insule si o lunga linie de tarm, chiar mai mare decat cea a Statelor Unite ala Americii, Noua Zeelanda ofera foarte multe locuri propice desfasurarii sporturilor nautice.

Windsurfingul - Ce este acest sport?


Urcati pe o placa de surf modificata, cu locuri pentru amplasarea talpilor si cu o bara ce sustine panza.

Practicantul acestui gen de sport trebuie sa tina aceasta bara si sa o miste in toate directiile, in functie de ceea ce vrea sa faca.

Acest mecanism ce permite miscarea panzei inainte si inapoi, si chiar in orice directie, fara folosirea unei carme, este singurul de acest gen din lume.

Istoria Windsurf-ului- Anii a￯￯60

Windsurfingul a avansat foarte mult din primele zile ale existentei sale, si pana azi. Radacinile sale sunt usor descoperite si duc spre garajul a doi oameni din sudul Californiei.

Jim Drake, marinar si designer aeronautic si Hoyle Schweitzer, surfer si afacerist, si-au pus ideile una langa alta pentru a vedea ce iese.

Drake a venit cu idea unei piese care sa fie usor miscata in orice directie, si asa a aparut bara ce sustine panza. Spre sfarsitul anului 1968 ei deja patentasera prima placa de acest gen, numita `Windsurfer`.

Sondaj

Cat de costisitor este sa ai ca hobby cursele de raliu?