Windsurfing pe Mediterana, in Turcia
8/89
calendar_month 06 Feb 2012, 16:00
Turcia a devenit o destinatie importanta pentru turistii din intreaga lume iar, mai nou, pentru cei care practica windsurfing. Iata cateva din destinatiile turistice din Turcia, unde se poate practica windsurfingul:

KUSADASI

Este una din principalele statiuni de vacanta ale Turciei. La 90 km departare de Izmir, situat pe coasta de vest, Kusadasi are reputatia de a fi unul din cele mai atractive orase de la Marea Egee datorita vecinatatii sale cu importante situri arheologice ca Efes, Didyma, Priene, Miletos - orase vestite in antichitate.

Numeroase plaje cu ape limpezi si calde asigura numeroase facilitati: windsurfing, schi nautic, iahting, volei. Scaldat de caldura soarelui, orasul molesit se indreapta spre un superb amurg. Pe masura ce soarele apune, cafenelele si terasele de pe bulevardul incadrat de palmieri se aglomereaza.

E o placere sa vezi iahturile venind si plecand din port incadrate de peisajul asfintitului, toate aceste la un pahar cu prietenii sau singur, inainte de cina. Restaurantele abunda si servesc o mare varietate de feluri din peste sau specialitati locale.

Dansul si distractia intr-un bar sau o discoteca pot incheia o zi placuta. In afara de frumusetile culturale din imprejurimi, orasul pastreaza inca minunate moschei otomane si turcesti.

Moscheea Fortaretei este cea mai impresionanta si monumentala moschee din Kusadasi. Moscheea Haji Ibrahim etaleaza stilul arhitectonic Otoman al secolului XVII

BODRUM

Asezat pe o mica peninsula, vecina cu insula greceasca Kos, Bodrum respira atmosfera plina de incarcatura anticului Halicarnas, orasul lui Herodot. Atat turistii dornici de relaxare, dar si amatorii de incursiuni in istorie vor fi multumiti.

Castelul Bodrum este un bun inceput al unui eventual itinerar. Interiorul sau adaposteste un complex de cladiri si expozitii demne de vizitat, toate marturii ale unui Ev Mediu intunecat. Mausoleul din Halicarnas isi etaleaza ruinele, fiind considerat a fi una din Cele Sapte Minuni ale Lumii.

O plimbare pe strazile mai putin aglomerate va va face sa apreciati calmul si farmecul mediteranean al locurilor. Multimea de magazine si restaurante de-a lungul coastei marii spun totul despre cautarea pe care o are aceasta statiune. Seara, orasul uita de moleseala din timpul zilei si intra intr-un ritm alert al unei vieti de noapte plina de verv si de petreceri pana in zori.

Amatorii de plaja si soare isi gasesc locurile ideale in satele vecine orasului. GA￯mbet se bucura de o plaja generoasa presarata de hoteluri si restaurante. Inotul si windsurfing-ul sunt activitatile preferate ale tinerilor turisti. Bitez, situat la cativa kilometri distanta, are o plaja linistita, si o atmosfera relaxanta, lipsita de frenezia marelui oras.

Aici va puteti bucura de ape cristaline si linistite datorita vegetatiei acvatice care tine departe pe amatorii de sporturi marine. Daca doriti sa gustati farmecul local insotiti de familie incercati GA￯lkA￯y. Iubitorii de drumetii sau iesiri in aer liber pot vizita plaja Yalikavak.

Mai la sud se afla GA￯mA￯slA￯k cunoscut in antichitate sub numele de Myndus unde puteti face scufundari si vedea ruinele vechii asezari acoperite azi de apele marii. Tot aici puteti manca la unul din restaurantele asezate chiar pe malul marii.

Sondaj

Ce sport extrem ati fi dispusi sa incercati in timpul verii?