Windsurfing in Romania
9/93
calendar_month 06 Feb 2012, 16:14
Cei pasionati de acest sport trebuie sa stie ca windsurfingul se poate face si la noi in tara. Exista o serie de locatii unde se poate practica cu usurinta acest sport. Aceste zone sunt in continua dezvoltare si ofera tot felul de servicii pentru iubitorii de windsurfing. Iata o lista mai jos:

Windsurfing la Marea Neagra - Gura Portitei

Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, si atestat documentar pe harti inca din 1710.

Intr-un secol de civilizatie, inceputul de lume apare drept o alternativa tentanta. Dupa aproape 300 de km pe sosea de la Bucuresti la Jurilovca, apoi cu vaporasul sau cu salupa rapida, traversand apele Golovitei, se ajunge la Gura Portitei. Bun venit! Aici esti in siguranta. Te afli pe teritoriul in care tentaculele tranzitiei nu te mai pot ajunge.

Aici s-a construit unui complex turistic de trei stele, amplasat la Gura Portitei, localitate situata la 50 de km sud de Tulcea. Botezat "Eden", satul de vacanta dispune de toate facilitatile pentru a putea fi regasit in cataloagele celor mai prestigioase firme turistice din lume.

Locul in care este amplasat complexul "Eden" a conservat farmecul si naturaletea pe care a avut-o de pe vremea cand primul El si prima Ea au calcat limba de nisip dintre Lacul Golovita si Marea Neagra. Posibilitatile de agrement sunt deosebit de variate, de la excursiile organizate zilnic pe canalele Deltei pana la inchirierea de barci cu rame, barci cu motor, hidrobiciclete, ski jet, terenuri de tenis si volei.

Windsurfing la Marea Neagra - Grindul Chituc

Zona salbatica in care exista o lunga fisie de nisip si atat. Locul este izolat si complet necunoscut. Se ajunge trecand de Navodari iar din satul Corbu mai sunt doar cativa kilometri de facut pe drum neasfaltat. Grindul Chituc se intinde din dreptul localitatii Corbu pana la Vadu.

Cea mai apropiata localitate de malul marii, este la aprox. 4-5 Km. Locul este complet neamenajat. Ideal pentru practicarea sporturilor de apa: windsurf, kiteboarding dar si pentru cele de plaja (volei, fotbal).

Windsurfing la Marea Neagra - Mamaia

Mamaia este cea mai mare statiune de pe litoralul romanesc al Marii Negre situata la 3 km nord de Constanta, intre plaja si lacul Siutghiol. Plaja in lungime de 7 km si o latime de 100-200 m poate rivaliza cu celebrele plaje de la Cannes sau Saint Tropez fiind acoperita cu un nisip deosebit de fin. De-a lungul acestei plaje exceptionale se insira elegante si cochete hoteluri ce pot primi simultan peste 20000 de turisti in sezonul estival.

Mamaia este renumita pentru faptul ca majoritatea celor 50 de hoteluri, vilele si campingurile se afla in imediata apropiere a plajei. Statiunea beneficiaza de o multime de restaurante, gradini, baruri si cluburi de noapte, cofetarii, alimentare, cinematografe, discoteci, parcuri de distractii, terenuri de sport, minigolf , popicarii, teatru in aer liber etc.

Lacul Siutghiol ofera posibilitatea practicarii sporturilor nautice (schi nautic, yachting, surfing etc.). Pentru cei aflati in vacanta se organizeaza excursii in Delta Dunarii, si in alte statiuni de pe litoral, precum si excursii la ruinele cetatii Histria (secolul VII i.e.n.).

Windsurfing pe Dunare, la Mila 23

Considerat drept punctul de mijloc al triunghiului format de cele trei brate ale Dunarii, acest satuc lipovenesc ofera celor ce stiu sa priveasca, secvente peisagistice de inceput de lume.



Amplasat intr-un cadru de exceptie si inconjurat de o puzderie de lacuri si girle, Mila 23 ofera puncte de interes pentru aproape toate categoriile de turisti. Satul vechi a stiut sa-si pastreze farmecul arhaic, oferind si astazi o imagine fidela a satelor pescaresti de alta data si a unui mod de viata parca neschimbat de secole.

Windsurfing pe lacul Murghiol

Din municipiul Tulcea, pe un drum modernizat care serpuieste printre coline si vai oferind perspectivele unor peisaje minunate, la 44 km, in partea de sud-est a judetului Tulcea se afla comuna Murighiol. Teritoriul comunei are un relief variat, marginit in partea de est de Dunare, in partea de sud de lacurile Murighiol I, Murighiol II si Lacul Sarat.

La circa 1 km de Murighiol, pe malul lacului cu acelasi nume, este amenajat un complex turistic, unde serviciile oferite sunt din cele mai diverse: hotel, casute si bungalow-ri pentru cazare, teren pentru instalarea de corturi, locuri de parcare a autoturismelor, debarcadere de unde se pot inchiria barci pentru plimbare pe lac, pensiuni particulare. Comuna Murighiol este un punct de atractie pentru turisti datorita imprejurimilor sale pitoresti cu posibilitati de incursiuni pina in inima Deltei Dunarii.

In vecinatatea de sud a satului se afla un lac de circa 2 km lungime si 500 m latime, numit ,,Saraturile de la Murighiol". Salinitatea foarte mare a apei si namolul acestor lacuri foarte putin adinci au reale virtuti terapeutice si sunt folosite atit de localnici cit si de vizitatorii care trec pe aici.

Peisajul baltilor acoperite cu vegetatie si animate de zborul si cintecul pasarilor ca si vecinatatea unor colonii de pelicani, lacul Razelm cu insula Popina fac din comuna Murighiol un tinut mirific si foarte interesant pentru vizitatori.

Sondaj

Ce preferi, mountain bike vara sau iarna, pe zapada?