Windsurfing in Gran Canaria
8/87
calendar_month 06 Feb 2012, 15:49
Gran Canaria este una dintre cele 7 insule ale arhipeleagului Canar, situata in oceanul Atlantic, nu departe de coasta vestica a Africii de Nord si care apartine din punct de vedere politic Spaniei. Cand am pus prima oara pe pamantul Gran Canariei, cu 17 ani in urma, am fost cucerit instantaneu de farmecul inegalabil al acestor locuri.

Intr-atat, incat am hotarat ca voi veni candva sa ma stabilesc aici, in acest mic paradis terestru, situat la intersectia a 3 continente.

Fiind un mare iubitor al windsurfingului si al tuturor sporturilor nautice, m-am intors mereu, aproape in fiecare an, ca sa ma bucur de valurile superbe, de plajele insorite si de clima blanda. Acum 4 ani, Gran Canaria devenit casa mea, pentru mult timp de acum incolo a￯￯ sper!

Tot timpul anului, datorita prezentei anticiclonului desupra Azorelor, Gran Canaria se gaseste sub suflul continuu al alizeelor. In functie de sezon acestea se rotesc usor de la Nord spre Est facind posibila practicarea stilului wave sau a slalomului pe tot parcursul anului.

Insula este considerata Mecca windsurfing-ului de pe planeta! Aici au baza Bijorn Dunkerbek, de 13 ori campion mondial la windsurfing si gemenele Moreno, campioane la femei, Vidal Jansen, Marco Perez etc.

Exista citeva spot-uri in care vintul se accelereaza tangentiala la contactul cu tarmul insulei si care au devenit de-a lungul timpului faimoase in toata lumea.

Pozo Izquierdo , Vargas , Tomate Ketchup , Bahia Feliz , Aguila Playa sau Playa del Ingles sunt cu siguranta cele mai importante. Toate aceste spoturi se gasesc la mai putin de 15 min de mers cu masina fata de locurile de cazare pe care vi le propunem!

In Playa del Aguila exista scoala de windsurf F2, in Bahia Feliz - scoala Mistral, in Pozo Izquierdo "Cutre" sau "Hullan". Toate centrele ofera cursuri pentru incepatori, avansati si inchiriere de material.

Dintre toate cele de mai sus va recomandam cu caldura "Hullan". Sunt baieti localnici din Gran Canaria, iubitori de windsurf mai mult decit de bussinesul care rezulta din acest sport, flexibili si intelegatori!

In Playa de la Burras si Playa del Ingles exista super conditii pentru practicantii de kite. Plajele sunt de nisip, sunt locul unde se aduna toti Kiter-ii si exista si scoli pentru incepatori si avansati.

Alte variante, in functie de directia vintului sunt plaja "La Laja"si "Jinamar". Acestea sunt in nordul insulei la aprox 35Km de zona turistica.

Autor: Grancanaria.ro

Sondaj

Ce consideri indispensabil in echipamentul de drumetie?