Windsurfing a?? ce trebuie sa stii
8/85
calendar_month 06 Feb 2012, 15:20
Windsurfing-ul este un sport foarte frumos insa nu toata lumea il poate practica. Trebuie sa stii ca exista o serie de riscuri atunci cand practici un astfel de sport si este foarte important sa te informezi bine inainte de a incerca pentru prima data windsurfing.

Trebuie sa ai in minte cateva principii care tin de siguranta ta: ai grija sa stai mereu langa placa de surf.

Daca in urma unei cazaturi placa si vela se despart si ai probleme in a te mentine in apa, stai alaturi de placa, deoarece aceasta ofera siguranta unei intoarceri la mal.

O alta masura de siguranta este utilizarea unei creme de protectie solara inainte de a te expune soarelui pe apa. - nu in cele din urma, inainte de a te avanta pe apa, asigura-te ca stii suficient de bine tipicul zonei (de exemplu daca sunt frecvent inotatori etc). Un alt aspect important este sa inveti sa "citesti" directia vantului, datorita faptului ca acesta este ingredientul principal pentru o zi excelenta de windsurf.

Cea mai simpla metoda pentru aceasta este privind un steag sau a unei batiste in bataia vantului si remarcand directia. Acestea fiind zise, tot ce trebuie sa faci pentru inceput este sa iti gasesti un profesor care sa te initieze in tainele wind-surfului si sa intri in apa sa incerci!

Sondaj

Ce credeti despre asigurarile de accident in cazul sporturilor extreme?