Tenerife - destinatie perfecta pentru windsurfing
1/141
calendar_month 21 Mar 2012, 11:36
Una dintre cele mai cunoscute destinatii pentru practicarea windsurfingului este reprezentata de Tenerife, cea mai mare dintre Insulele Canare.

Tenerife se afla in jumatatea vestica a arhipelagului Canare, la 500 km de Tropicul Racului si 300 km de coasta Africii.

Insula de origine vulcanica are o suprafata de 2,034 km patrati si 90 km de la nord la sud, cu 130 km in zona sa cea mai lata, cu un numar de locuitori de aproximativ 80.000, numar care se tripleaza insa din cauza turistilor aflati in permanenta pe insula.

Gratie faptului ca beneficiaza de o clima moderata cu temperaturi de 22-24 grade C in timpul iernii si 26-28 grade C vara, Tenerife este supranumita si "insula eternei primaveri".

Turismul ocupa cel mai important loc in industria insulei Tenerife, iar gratie prezentei oceanului insula atrage pe tot parcursul anului mii de turisti indragostiti de windsurfing.

Zona de nord fiind mai capricioasa din punct de vedere climatic si cu ploi mai frecvente, surferii aleg cu precadere zona de sud, unde ploia este un fenomen foarte rar intalnit pe parcursul anului.

Pe fiecare plaja exista firme autorizate de unde poti inchiria sau chiar cumpara echipamentele necesare pentru practicarea windsurfingului. Preturile variaza in functie de echipamentul ales si de pachetul care poate contine pe langa echipament si cateva lectii de surf.

Cateva preturi:

- inchiriere placa surf: de la 10 euro/zi pana la 10 euro/ora
- inchiriere echipament surf (costum neopren si incaltari de protectie) 12 euro/zi

Cum ajungi in Tenerife?

In mod normal nu exista zbor direct catre Tenerife din Romania, asa ca drumul va fi impartit in doua: un zbor Bucuresti - Madrid sau Bucuresti a￯￯ Barcelona iar de acolo exista numeroase zboruri directe catre cele doua aeroporturi locale, Tenerife Sud a￯￯ Reina Sofia, langa oraselul Los Christianos si Tenerife Nord a￯￯ Rodeos. Insa in sezon exista zbor direct, cu charter Tarom, catre Tenerife.

https://


Sondaj

Ce consideri indispensabil in echipamentul de drumetie?