Gokceada - paradisul surferilor
1/151
calendar_month 29 Mai 2012, 11:32
Pentru a te bucura din plin de satisfactiile oferite de windsurfing si kitesurfing ai nevoie in primul rand de vant puternic.

Iar cand vorbim de vant puternic un nume ne vine instnataneu in minte: Gokceada.

Insula Gokceada sau Imroz cum mai este cunoscuta de pe vremea cand era in stapanirea Greciei se traduce prin "insula vanturilor".

Este cea mai mare dintre insulele turcesti, avand o suprafata de 290 km patrati, 29,5 km de la est la vest si 13 km de la nord la sud si este situata in Marea Egee, la iesirea din stramtoarea Dardanele.

Numele Imroz sau Imbros vine de la zeita greaca a fertilitatii, Imbrasos. Conform legendelor, Poseidon, zeul marii, si sotia sa Amphitrite, care nu mai doreau sa locuiasca pe muntele Olimp, si-au construit un palat pe aceasta insula.

Cel mai mare oras al insulei este chiar Gokceada (in limba greaca Panaghia, existand inca indicatoare in ambele limbi), cel mai adesea numit merkez (centrul), deoarece pentru a face legatura intre punctele insulei, trebuie sa treceti neaparat prin el.

Vantul puternic prezent aici aproape in permanenta fac din Gokceada locatia ideala atat pentru windsurfing cat si pentru kitesurfing. Vantul de nord, Meltemi, bate aici cu putere peste malurile insulei.

In Gokceada exista doua locatii perfecte pentru cele doua sporturi de apa, una cu vant onshore situata in sud-estul insulei, un golf salbatic populat exclusiv de kiteri care petrec aici weekenduri intregi pe plaja, si una situata in vestul insulei, cu vant offshore, preferata de pasionati pentru windsurfing si kiteboarding.

Cateva imagini din aprilie 2012:

https://


Sondaj

Ce credeti despre asigurarile de accident in cazul sporturilor extreme?