White-water rafting in Zambia
1/140
calendar_month 16 Mar 2012, 13:58
Considerate unele dintre cele mai spectaculoase portiuni de river rafting din lume, Cheile Batoka din Zambia ofera turistilor senzatii intense pe toata durata expeditiilor.

Are 23 de praguri de nivel iar gratie acestui fapt raul este tot timpul involburat si agitat.

Albul inspumat al apei contrasteaza puternic cu negrul de abanos al stancilor din imprejurimi, recreand senzatia ametitoare a unui roller-coaster care ruleaza cu viteza prin peisajul spectaculos al cheilor raului Zambezi.

Aventurile de rafting incep imediat de sub zona cascadelor, unde sunt aliniate plute de cauciuc de mari dimensiuni.

Puteti opta pentru excursii de jumatate de zi, de o zi sau chiar excursii de doua zile, cu innoptare pe traseu.

Din martie pana in iulie, cand apele raului Zambezi au debit foarte ridicat doar ultimele 13 praguri sunt practicabile pentru rafting.

Insa nivelul scazut al apei prezinta avantajul ca poti vedea cascadele in toata splendoarelor lor.

Incepand cu luna august toate cele 23 praguri sunt practicabile, debitul raului coborand la normal. Lunile septembrie si octombrie sunt considerate lunile perfecte daca vrei sa ai parte din plin de aventura de rafting pe raul Zambezi.

In plus apa raului este foarte calda pe tot parcursul anului, reprezentand un motiv in plus in alegerea acestui itinerariu pentru aventura ta.

Taberele de innoptare se stabilesc in Cheile Batoka si reprezinta ele insele experiente de sine statatoare, gratiei mirajului oferit de jungla.

La un foc de tabara pe malul raului, ascultand povestile ghidului, apoi aventura din nou odata cu rasaritul soarelui.

Traseele de rafting din Cheile Batoka au gradul de dificultate 5, deoarece pe parcurs intalnesti des vartejuri lungi si prapastii sub ochiuri de apa involburate. Baza de unde pornesc traseele este baza cascadei Zambezi.

https://