Trasee de rafting recomandate de specialisti
1/107
calendar_month 07 Feb 2012, 11:09
Daca doresti sa faci rafting si nu stii care sunt cele mai bune trasee, ne-am gandit sa facem o lista din care sa alegi. Iata cateva cursuri de apa ideale pentru rafting, recomandate de catre specialisti:

Crisul Repede, de la confluenta cu Valea Iadului pina in satul Vadu Crisului, este excelent pentru navigatie si parcurge zone superbe. Din pacate, malurile sint extrem de murdare. In aceeasi situatie se afla si Ariesul, navigabil de la Albac pina in Turda.

Probabil cel mai frumos parcurs pentru rafting il reprezinta riul Nera, cu plecare din satul Sopotul Nou, traversind Cheile Nerei pina la intersectia cu Valea Beusnitei. Alte doua riuri sint Cerna (plecare aval de Cheile Cernei) si Bistrita (plecare aval de Vatra Dornei). Cel mai bun sezon de rafting este la sfarsitul primaverii - inceputul verii pentru ca atunci apele sunt mari si vijelioase.

Defileul Jiului intre Livezeni si Bumbesti Jiu este cu siguranta unul dintre cele mai rapide si tehnice circuite de rafting din Romania. Gradul sau este dificil de stabilit avind in vedere ca prezinta fluctuatii ale nivelului de circa 3-4 metri intre cota maxima la viitura si cota minima din sezonul secetos.

Schimbari bruste de directie, ruperi de nivel de 1-3 metri, pereti impunatori, vartejuri, valuri de 1-2 metri fac ca acest traseu sa fie deosebit de atractiv.

Unul dintre cele mai interesante trasee se gaseste in zona Bucovinei (renumita pentru bisericile cu picturi exterioare), pe Valea Bistritei. Raul Bistrita este considerat unul dintre cele mai bune rauri repezi de munte pentru practicarea river raftingului, intrucat are grade de dificultate care permit efectuarea acestui sport atat pentru agrement turistic pentru incepatori, cat si pentru profesionisti. Debitul de apa al raului este mare, permitand efectuarea river raftingului din aprilie pana in octombrie.

Sondaj

Ai incerca parapanta intr-un cadru organizat?