River rafting pe raurile din Croatia
1/110
calendar_month 07 Feb 2012, 11:35
Poate multi dintre voi nu ati stiut ca si Croatia are o serie de rauri pe care se poate face rafting. Exista cateva trasee pe care nu trebuie sa le ratati daca sunteti pasionati de acest sport. Si, pentru ca totul sa fie mult mai usor, ne-am propus sa va enumeram cateva dintre trasee.

Categorii rauri: usor-moderat;
Sezon: din mai pana in noiembrie;
Activitati: rafting si inot;
Durata rafting: minimum 2 ore

1.Cetina

Timp de acces: o ora de la Split si 30 minute de la Makarska. Vartejurile raului nu sunt dificile, iar peisajul inconjurator iti taie respiratia. Cascade si pesteri, canioane adanci si vegetatie ca in jungla se afla de-a lungul raului curat, limpede si verde. Climatul este cald-mediteranean. Intalnesti aici canioane muntoase care creeaza un decor de basm. Excursiile de rafting se incheie la Radman Mills, un restaurant situat intr-o batrina moara de apa.

2.Una

Este situat intre Croatia si Bosnia, formand chiar granita dintre cele doua tari. Raul iti va fura inima cu frumusetea lui si apele verzi. Excursia incepe de langa cascada Strbaki Buk, care are o inaltime de 18 metri, fiind una dintre cele mai mari din aceasta parte a Europei. Dificultatea raului e de grad 3 sau 4, in functie de nivelul apei.

3.Neretva

Curge prin orasul Mostar din Hertegovina, oras vechi, construit in stilul Imperiului Otoman. Batranul pod din Mostar este cunoscut ca fiind cel care face legatura dintre doua culturi: islamica si crestina. Orasul Poci-telj, situat pe malul sting al Neretvei, este un alt monument istoric si arhitectural oriental. Pe partea dreapta a raului se afla Gabela, care adaposteste ramasite fascinante ale unui vechi sat roman. Raul este verde si albastru, limpede si nemaipomenit pentru o aventura de rafting cu familia.

Sondaj

Credeti ca surfingul este periculos?